Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΛΙΝΤΛ» ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΙ.ΠΕ. ΑΧΑΪΑΣ
Συντονίζονται μπροστά στην απεργία

«Στον πόλεμο που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εργοδότες και που θέλει να σαρώσει εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους». Σ' αυτή την κατεύθυνση τα Σωματεία Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΛΙΝΤΛ» Αττικής και «ΛΙΝΤΛ» ΒΙ.ΠΕ. Αχαΐας πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 του Δεκέμβρη και με κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Πάτρα.

Οπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, «δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, τη μερική απασχόληση, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς λόγω έλλειψης προσωπικού, που έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Τη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας και την επιβάρυνση με νέους φόρους». Ταυτόχρονα, δίνουν απάντηση στην τρομοκρατική απόλυση από την επιχείρηση της πολύτεκνης μητέρας τριών παιδιών απαιτώντας την άμεση ανάκλησή της.

Τα σωματεία της «ΛΙΝΤΛ» καλούν τους εργαζόμενους σε πάλη, μεταξύ άλλων, για: Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με πλήρη σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο. Οχι στο σύγχρονο καθεστώς δουλεμπορίου με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Καμία εργαζόμενη γυναίκα στα «ΛΙΝΤΛ» να μην υποχρεώνεται να σηκώνει βάρη, να ξεφορτώνει παλέτες, κλπ. Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ