Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο η σύσκεψη για το Ασφαλιστικό

Αύριο, Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποιείται η συγκέντρωση για το ασφαλιστικό που διοργανώνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύοντας το ασφαλιστικό ως ζήτημα αιχμής για την εργατική τάξη αλλά και αξιοποιώντας τις εξελίξεις που αφορούν ειδικά τις γυναίκες, οι οποίες αντανακλούν συνολικά σε βάρος της οικογένειάς της, καλούν σε οργάνωση της πάλης με αιτήματα:

  • Σύνταξη στα 55 για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες και στα 50 για όσες εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατοχύρωση της 5ετούς διαφοράς στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Καμία αύξηση στα όρια ηλικίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατοχύρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας και ανεξαρτήτως ηλικίας σε 30 χρόνια εργασίας.
  • Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία. Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.
  • Αδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδια και ίση για όλες τις εργαζόμενες, 2 μήνες πριν και ένα χρόνο μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιπλέον, να ισχύει γονική άδεια για τη μητέρα ή τον πατέρα, ένα χρόνο για κάθε παιδί, με πλήρη μισθό, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ