Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγωνιστικός συναγερμός για τη σωτηρία της

Συγκέντρωση ανέργων σήμερα στις 9.30 π.μ. και συνέντευξη Τύπου των σωματείων στις 12.30 μ.μ. στο ΕΚΠ

Στο πόδι βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να την προστατέψουν από την συρρίκνωση και το κλείσιμο που προδιαγράφει η επαναφορά από τα κυβερνητικά επιτελεία του νόμου του 2002, ο οποίος απαγορεύει τις επισκευαστικές εργασίες στην επισκευαστική βάση της Κυνοσούρας Σαλαμίνας. Σήμερα στις 9.30 το πρωί τα ταξικά σωματεία της Ζώνης καλούν τους ανέργους του κλάδου σε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι διοργανώνουν σύσκεψη - συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να απευθύνουν το κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά για συντονισμό της δράσης.

Χτες αντιπροσωπεία των ταξικών σωματείων της Ζώνης και των Επιμελητηρίων του Πειραιά συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ Γ. Ανωμερίτη, όπου απαίτησαν να σταματήσουν τα σχέδια διάλυσης σε βάρος του μοναδικού παραγωγικού πνεύμονα του Πειραιά, χωρίς να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση πέρα από το αόριστο ότι ...θα δει το θέμα και θα απαντήσει τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω νόμος χαρακτηρίζει την Κυνοσούρα ως αρχαιολογικό χώρο τύπου Α, δηλαδή αντίστοιχης σημασίας με αυτόν της Ακρόπολης και αν εφαρμοστεί σημαίνει ότι σταματάνε οι εργασίες υδροβολής και αμμοβολής, δηλαδή μπαίνει «ταφόπλακα» στη Ζώνη.

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στις πολιτικές συρρίκνωσης και διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) τις τελευταίες δεκαετίες, αντί να σταθεί στο πλευρό των χιλιάδων ανέργων που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, παίρνοντας άμεσα μέτρα στήριξής τους, αλλά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση με πολιτικές που θα φέρουν δουλειά, προχωρεί στην λήψη αποφάσεων που συρρικνώνουν και απειλούν να διαλύσουν την Ν/Ζώνη». Ενώ κάνουν σαφές ότι τα σχέδια αυτά «δεν θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ