Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καταγγέλλει πισώπλατα αντεργατικά παζάρια

Καλεί τους εργαζόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οργανωθούν ενάντια σε όσους βάζουν πλάτη στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων

Εν κρυπτώ συναντήσεις και «παζάρια», μεταξύ κυβέρνησης - εργοδοσίας - υποψήφιων αγοραστών, στις οποίες συμμετέχουν και στελέχη των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, όπου σχεδιάζουν από κοινού το νέο ξεπούλημα σε βάρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ό,τι σημαίνει αυτό για τους 1.400 εργαζόμενους του ναυπηγείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ)!

Σύμφωνα με την ΕΕΝΣ τελευταία τέτοια μυστική συνάντηση έγινε την περασμένη Τετάρτη 18 Νοέμβρη στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, στελέχη των ΔΑΚΕ και ΑΠ και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ναυπηγείου. «Ρωτάμε - υπογραμμίζει η παράταξη - γιατί όλες οι άλλες παρατάξεις εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ; Γιατί όχι η "Εργοστασιακή Επιτροπή; Τι θέλανε όλα αυτά τα συνεταιράκια να κρύψουν και η παρουσία των ταξικών δυνάμεων τους χάλαγε τα σχέδια; Γιατί μέχρι σήμερα σε αλλεπάλληλες συναντήσεις (υπουργεία Αμυνας - Οικονομίας κλπ) αποκλείονται επιλεκτικά οι δυνάμεις που λένε ΟΧΙ στις αντεργατικές επιλογές;».

Η ΕΕΝΣ σημειώνει ότι με αυτά τα «μαγειρέματα» από ό,τι φαίνεται και σύμφωνα με όσα έχουν έρθει μέχρι τώρα στην επιφάνεια «στρώνουν το έδαφος για τον Ταβουλάρη», στον οποίο έχουν παραδοθεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Οπως τονίζει η ΕΕΝΣ, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή της ΝΔ για τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με την επιστράτευση και των κεντρικών στελεχών του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, ετοιμάζεται να παραδώσει το ναυπηγείο σε άλλον ιδιώτη, όταν η πείρα από αυτή την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων έχει δείξει ότι το μόνο που «προσφέρει» είναι διάλυση και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ΕΕΝΣ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο, την επιστροφή των εργαζομένων του τροχαίου υλικού στο προσωπικό του ναυπηγείου όπου ανήκουν και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, καθώς κοντεύουν 7 μήνες απλήρωτοι.

«Αυτή η ώρα είναι κρίσιμη, είναι ώρα ευθύνης για όλους μας», τονίζει η ΕΕΝΣ και επισημαίνει προς τους εργαζόμενους ότι «το πιο αποτελεσματικό μας όπλο είναι η σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και τα στηρίγματά της». Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ