Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα

Νέες προσφορές από αγωνιστές της Αντίστασης για τη διαμόρφωση του χώρου που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του Μνημείου για τους νεκρούς μαχητές και τις μαχήτριες στη μάχη της Φλώρινας, απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της, σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους απογόνους, τους φίλους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, σε κάθε δημοκράτη, να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανέγερση του Μνημείου:

1) Καταθέτοντας την προσφορά τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ. 9800312636-6 (Κατάστημα Μάρνη). Ο λογαριασμός ανοίχτηκε αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

2) Με την αγορά μπλοκ - κουπονιού ενίσχυσης, που θα διακινηθεί από όλα τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

3) Με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που θα γίνουν κεντρικά και τοπικά, με αυτό το περιεχόμενο και γι' αυτό το σκοπό.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νάουσας και περιοχής, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών για τη διαμόρφωση του μνημείου στη Φλώρινα, διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 28/11, στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Κιόσκι (πάρκο) της Νάουσας.

Προσφορές για το Μνημείο της Φλώρινας κατέθεσαν ανάμεσα σε άλλους οι παρακάτω αγωνιστές:

Τσολάκης Βαγγέλης, μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας από την Τασκένδη, 1.000 ευρώ. Αγγελική Φυτσιλή και Βασίλης Φυτσιλής 1.000 ευρώ. Βίζγας Κώστας 500 ευρώ. Σύρος Γιώργος, στη μνήμη Γιάννη Φυτσιλή, 20 ευρώ. Βησαράκου Ελένη 100 ευρώ. Κούρτης Δημήτρης 50 ευρώ, Ελευθεριάδου Εφη 50 ευρώ, Γλερίδης Μιχαήλ 100 ευρώ, Λέφας Γιάννης 20 ευρώ, Μαυραγάνη Γιούλα 50 ευρώ, Σπανίδης Παναγιώτης 20 ευρώ. Κώστας Βαρδάλης 100 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών του ΔΣΕ, μέσω ΚΟ Κορυδαλλού. Βασίλης Σπανός 200 ευρώ, στη μνήμη του πατέρα του Θωμά και της μητέρας του Σπυριδούλας που αγωνίστηκαν από τις γραμμές της ΕΠΟΝ στην περιοχή Κόνιτσας. Γιώργος Μπακόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παγκρατίου 300 ευρώ, στη μνήμη του φίλου του Χ.Δ.Α. από τη Σκόπελο Μαγνησίας.

Επίσης: Συναγωνιστές από ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, Κόττη Μαρία 90 ευρώ και Νώντας Χαϊδεμένος 60 ευρώ. Τα παραρτήματα, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μακρύνειας - Θέρμου 200 ευρώ ως πρώτη δόση και Γαβαλούς 150 ευρώ. Η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πρόσφερε 50 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ