Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Καμία αναμονή, λύσεις τώρα!

Την ερχόμενη Δευτέρα, 9 του Νοέμβρη, η συγκέντρωση στην Αθήνα

Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ
Απέναντι στην τακτική της κατάθεσης υπομνημάτων, της προετοιμασίας «κοινωνικών διαλόγων» και της καλλιέργειας ψευδεπίγραφων προσδοκιών από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ διοργανώνει αγωνιστική κινητοποίηση με παναττική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 9 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37), διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των μικρών ΕΒΕ, σε αντίθεση με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση.

Στην προκήρυξή της για την κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει: «Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών και μετά τις εκλογές παραμένει δύσκολη και καθημερινά χειροτερεύει εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.

  • Ο τζίρος συνεχίζει να πέφτει, πάνω από 15% μέσα στο 2009.
  • Οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν κάθε όριο, έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ.
  • Τα δάνεια στις τράπεζες πνίγουν χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ, 400.000 είναι στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, ξεκίνησε προεκλογικά με την προσπάθεια νέας αύξησης των εισφορών (7ο ΔΙΜΗΝΟ), συνεχίζεται και μετά τις εκλογές με την εισήγηση του προέδρου του ΟΑΕΕ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Η κυβερνητική αλλαγή ήρθε σαν αποτέλεσμα της άγριας αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΝΔ, αλλά και της επιθυμίας του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας, μαζί και των εκδοτικών συγκροτημάτων του Τύπου».

Η Συντονιστική καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση τονίζοντας: «Σταθερά στο δρόμο της Αντίστασης, της Διεκδίκησης, του Αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να μην πληρώσουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ