Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα
  • Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) η έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Μπαλτογιάννη με τίτλο «Χωρίς μοντέλο».
Τρίτη
  • Μια μεγάλη μορφή της τζαζ, ο Charles Lloyd, συνοδευόμενος από το κουαρτέτο του, εμφανίζεται στο 21ο Εθνο-Τζαζ Φεστιβάλ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (9 μ.μ.).
  • «Η εκατομμυριούχος» του Μπέρναρντ Σo παρουσιάζεται σε διασκευή μουσικής κωμωδίας από τους Νόνικα Γαληνέα και Κοσμά Βίδο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Παίζουν: Νόνικα Γαληνέα, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μελίνα Τανάγρη, Χαράλαμπος Γιωτόπουλος, Αρτο Απαρτιάν, Χρήστος Ευθυμίου (7, 8, 10, 11, 12/10).
Τετάρτη
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ζωντανές Συνεντεύξεις» στον «Ιανό», στις 8 μ.μ., παρουσιάζεται το πορτρέτο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για τον οποίο θα μιλήσουν οι Διονύσης Τσακνής και Αντώνης Μιτζέλος. Προλογίζει o δημοσιογράφος Γιώργος Σκίντζας.
  • Ο Haig Yazdjian (ακουστικό ούτι, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά, τύμπανα) συμπράττουν, στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός 210 3474074). Σε «πρώτη ακρόαση» θα παρουσιάσουν κάποια καινούρια κομμάτια.
  • Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Μάικλ Χόλινγκερ «Ενα άδειο πιάτο στο μπιστρό " Το μεγάλο βόδι"» ανεβάζει, στο «104» (Θεμιστοκλέους 104) ο θίασος «Οι χρυσοθήρες». Μετάφραση Χριστίνας Παπαδάκη - Δημήτρη Φραγκιόγλου, σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου. Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Αντώνης Γκρίτσης, Χριστίνα Παπαδάκη, κ.ά.
  • Το έργο του Μισέλ Ντε Γκελντερόντ (1898 - 1962) «ΕΣΚΟΡΙΑΛ» παρουσιάζεται στο «Βαφείο - Λάκης Καραλής». Σκηνοθεσία: Ελένη Δεμερτζή σε συνεργασία με τον Τάσο Μπλάτζιο. Παίζουν: Ελένη Δεμερτζή, Θάνος Κοντογιώργης, Δανάη Ρούσσου, Νίκος Μαυρουδής.
  • «Ο θάνατος του εμποράκου» στο «Ζίνα»
    «Ο θάνατος του εμποράκου» στο «Ζίνα»
    Εκθεση ζωγραφικής της Λιάνας Αναστασιάδου εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8).
Πέμπτη
  • Από σήμερα και έως τις 23/11, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), παρουσιάζεται η έκθεση: «Λίνα Φανουράκη - Κοσμήματα 1989-2009».
Παρασκευή
  • Το κορυφαίο έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» επαναλαμβάνεται, στο «Ζίνα». Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Ιορδανίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Χάρης Εμμανουήλ, Στάθης Κακαβάς, κ.ά.
  • Το πνεύμα του δρόμου με ethnic και world μουσικές, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία κομίζει ο Tonino Carotone, που ξεκινά τις εμφανίσεις του στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς).
  • Οι «Carousel» εμφανίζονται στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), με τραγούδια από την Ιταλία (καντσονέτες, ταραντέλες, παραδοσιακά, ελληνόφωνα κ.ά.), Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κορσική, αλλά και τραγούδια των N. Ρότα και N. Πιοβάνι.
  • Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Νατάσσα Μποφίλιου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια βραδιά μουσικής πανδαισίας, στις 8.30 μ.μ., στην «Τεχνόπολη» (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100 Γκάζι).
  • Εργο Σταύρου Μπαλτογιάννη
    Εργο Σταύρου Μπαλτογιάννη
    Στο θέατρο «Ασκηση», ανεβαίνει η παράσταση «Επισκέψεις», που αφορά σε ένα φιλοσοφικό και ένα λογοτεχνικό κείμενο, του Ζαν - Λικ Μαριόν «Το ερωτικό φαινόμενο» και το «Πολλές φορές την νύκτα» του Ανδρέα Εμπειρίκου. Σύλληψη - σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη. Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Γιάννης Μπόγρης, Μάριος Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, κ.ά.
  • Ο Τάκης Βούης συναντά την Emilia Ottaviano, στον «Ιανό», σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους Μάρως Βαμβουνάκη και νέα ανέκδοτα κομμάτια. Η Emilia Ottaviano παρουσιάζει τραγούδια της Νότιας Ιταλίας. Φιλική συμμετοχή Antidotum Tarantulae.
Σάββατο
  • Τραγούδια και από τους τέσσερις δίσκους της σε μουσική του Στάθη Καλυβιώτη και στίχους δικούς της παρουσιάζει η Κρίστη Στασινοπούλου μαζί με τον Στ. Καλυβιώτη και την μπάντα τους, στο «Κύτταρο» (Ηπείρου και Αχαρνών»).
  • Μαγικές «ακροβασίες» ανάμεσα στο μέταλ και την όπερα από την Tarja, στο «Gagarin». Τη συναυλία ανοίγουν οι «Furnaze» και οι «Kings Of Modesty».

Ε. Ζουγανέλη, Ρ. Αντωνοπούλου, Ν. Μποφίλιου
Ε. Ζουγανέλη, Ρ. Αντωνοπούλου, Ν. Μποφίλιου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ