Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παλεύουν για συνθήκες υγιεινής

Ελλειψη δασκάλων στο Ειδικό Σχολείο

Κλειστά παρέμειναν και χτες το 1ο και το 7ο Δημοτικά Σχολεία Περάματος, μετά την ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς για τα 250 παιδιά των δύο συστεγαζόμενων σχολείων υπάρχουν μόλις δυο τουαλέτες.

Οι γονείς έχουν ξεκαθαρίσει πως τα παιδιά θα ξαναπάνε σχολείο όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και ανακατασκευαστούν κανονικά οι τουαλέτες. Χτες το πρωί μάλιστα, έκαναν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο των σχολείων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου και ο Ηλίας Πατίδης, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ και ο Γιάννης Πατσιλινάκος πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη». Η Βέρα Νικολαΐδου επισήμανε στους γονείς πως «ο αγώνας φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα» (ξανάρχισαν οι εργασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο), καλώντας τους να τον συνεχίσουν και να διευρύνουν τις διεκδικήσεις τους, καθώς έρχονται πολύ χειρότερα με τις περικοπές που ετοιμάζονται σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίδια, και ίσως χειρότερη, είναι η κατάσταση στις τουαλέτες και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, στο ΕΠΑΛ (όπου είναι κλειστές οι τουαλέτες στον επάνω όροφο) και στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Περάματος.

  • Στη συνέχεια, η Βέρα Νικολαΐδου επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Περάματος, όπου η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι τέτοια εποχή. Από το σχολείο λείπουν τουλάχιστον δύο δάσκαλοι και είναι κενές οι θέσεις ενός ψυχολόγου, ενός γυμναστή και ενός λογοθεραπευτή. Αποτέλεσμα, να υπάρχει μόνο μία δασκάλα και από τα 14 παιδιά, να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο τα τέσσερα!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ