Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Λαϊκισμός και δημαγωγία προς άγραν ψήφων

Περίσσεψαν οι εθνικιστικές κορόνες και χτες στην ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη

Να ψαρέψει σε θολά νερά, τόσο προς τη ΝΔ, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, από τη Θεσσαλονίκη, χτες, στην εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων του κόμματός του, στην κορυφή των οποίων φιγουράρει ο πρώην διευθυντής της ΚΥΠ Κοραντής. Με εκατέρωθεν επιθέσεις, εθνικιστικές εξάρσεις και λαϊκισμούς επιδόθηκε για άλλη μία φορά σε «άγρα ψήφων».

Ο Γ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε προσωπικά στον Κ. Καραμανλή για τους εσωκομματικούς χειρισμούς, κατηγορώντας τον ως «υπαίτιο διάλυσης της ΝΔ». «Παρέλαβε κόμμα και παραδίδει μία διαλυμένη κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά. «Η ΝΔ είναι σε μία διάλυση σαφή και υπαίτιος μόνο ένας ο Κ. Καραμανλής». Είπε ότι έφυγε το 1999 από τη ΝΔ, αλλά προσπάθησε να την επαναπροσεγγίσει στην περίφημη κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή, η οποία είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Τότε, είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, είχε προτείνει στον Κ. Καραμανλή να ρωτήσει τη βάση της ΝΔ «Κυβέρνηση με Καραμανλή - Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Παπανδρέου;». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κ. Καραμανλής προτίμησε να κάνει πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Κ. Καραμανλής «εξωθεί» στην εξουσία τον Γ. Παπανδρέου.

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσδιόρισε το κόμμα του ως τον ακραιφνή «ρυθμιστικό» παράγοντα του συστήματος. Επανέλαβε τα αντιλαϊκά μέτρα του κόμματός του, τα οποία ευνοούν ξεκάθαρα την πλουτοκρατία σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπως ο επαναπατρισμός κεφαλαίων χωρίς φορολογία και «πόθεν έσχες», αλλά και αυταρχικά μέτρα που αποκαλύπτουν τον ακραίο χαρακτήρα του, όπως η θέση του για τους μετανάστες και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Χαρακτηριστική είναι η ξεκάθαρη θέση του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο» είπε, «άβατο στα πανεπιστήμια, άβατο στα Ζωνιανά», «Εμείς θα επαναφέρουμε την κοινωνική ηρεμία», «Στόχος μας να αφαιρέσουμε τις διπλές και τριπλές κλειδαριές από τα σπίτια, γιατί ο Ελληνας αμπαρώνεται λες κι έχει πόλεμο, γιατί έχει τον κοινωνικό πόλεμο που κάνει πως δε βλέπει ούτε ο Καραμανλής ούτε ο κύριος Παπανδρέου» είπε, θέλοντας να καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον «αδύναμο», αλλά «τυχερό», προεξοφλώντας, ωστόσο, την άνοδο του τελευταίου στην εξουσία. Εδωσε για άλλη μία φορά διαπιστευτήρια όχι μόνο στην ΕΕ, διαφημίζοντας τη νομιμοφροσύνη της διακήρυξης του κόμματός του, αλλά και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Επανέλαβε ακόμα ότι θα είναι υποψήφιος στη Ροδόπη για να μην «επιβάλουν οι Τούρκοι το τουρκικό προξενείο». Οσο για το ψηφοδέλτιο, ανακοίνωσε τα ονόματα του Επικρατείας και δύο ονόματα από Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο της ΝΟ Θεσσαλονίκης Ανέστη Χαριτάντη και τον Μανώλη Μανούσο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρή αστυνομία για «τάξη και ασφάλεια»(2009-09-18 00:00:00.0)
Θίχτηκαν οι προβοκάτορες(2009-09-09 00:00:00.0)
Ιδέες για πιο αντιδραστική προοπτική(2009-06-06 00:00:00.0)
«Φταίνε οι ξένοι»(2009-03-14 00:00:00.0)
Κούφιος αντιαμερικανισμός(2009-03-13 00:00:00.0)
Επιμένει να στηρίξει ΝΔ(2008-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ