Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Γάλλους μαθητές

ΠΑΡΙΣΙ - ΠΕΚΙΝΟ.--

«Τα ρολά» κατέβασαν χτες δεκάδες σχολεία στην περιοχή του Παρισιού και στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Γαλλίας, καθώς λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεγάλος αριθμός μαθητών εμφάνισε συμπτώματα της νέας γρίπης. Σύμφωνα μάλιστα, με εκπρόσωπο του Ιδρύματος Υγειονομικής Επαγρύπνησης, τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται στη Γαλλία σαφής τάση ταχείας αύξησης των νέων κρουσμάτων.

Οι γαλλικές αρχές διευκρίνισαν πάντως ότι την τελική απόφαση για το κλείσιμο ενός σχολείου δε θα την παίρνει κεντρικά το υπουργείο Παιδείας, αλλά οι κατά τόπους νομαρχίες σε συνεννόηση με τη διεύθυνση των σχολικών συγκροτημάτων. Ως γνωστόν, σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας μεγάλου αριθμού σχολείων, προβλέπεται η μετάδοση τέσσερις μέρες τη βδομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ραδιοφωνικό δίκτυο France Culture και το τηλεοπτικό δίκτυο France 5. Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και απ' τις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, στην Ισπανία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα ο πειραματικός εμβολιασμός εμβολίου της νέας γρίπης της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline σε 400 παιδιά από έξι μηνών έως 17 ετών.

Τέλος, ρεπορτάζ στην «Ημερησία της Κίνας» ανέφερε χτες ότι οι περίπου 100.000 εθελοντές σπουδαστές που θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου για τα 60 χρόνια του ΚΚ Κίνας, θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν κατά του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο έχει ζητήσει να ληφθούν ως την 1η Οκτώβρη σε υπέρτατο βαθμό όλες οι υγειονομικές προφυλάξεις, προκειμένου να αποτραπεί επιδημία της νέας γρίπης που θα υποβάθμιζε τις εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει του αναμενόμενου κύματος μετακίνησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ