Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ανεπιθύμητο το ιμπεριαλιστικό γεράκι

Ανακοίνωση για τον ΓΓ του ΝΑΤΟ που φτάνει σήμερα στην Αθήνα

Η παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ στη χώρα μας συγκρούεται με τα βαθιά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού
Η παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ στη χώρα μας συγκρούεται με τα βαθιά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού
Φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και αύριο αναμένεται να έχει επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ, πρώην Δανός πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, στο πλαίσιο ταξιδιού του σε Αθήνα και Αγκυρα. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «μόνο επίσκεψη "γνωριμίας" δεν θα είναι αυτή με την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα μας, αλλά προαναγγέλλει:

  • Νέες εντάσεις σε Αιγαίο και Κύπρο
  • Νέες πιέσεις προς την ελληνική πλευρά
  • Επιτάχυνση της επιβολής των ΝΑΤΟικών ρυθμίσεων στο Αιγαίο

Αλλωστε στην πρώτη του συνέντευξη, ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει τις "προτεραιότητές" του για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο».

Η ΕΕΔΥΕ επίσης επισημαίνει:

«Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, χωρίς να αποκλείεται και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ανεξάρτητα, όμως, από το ποιους θα συναντήσει, η ιμπεριαλιστική ατζέντα προδιαγράφεται πολύ βαριά και φυσικά δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις η αντιμετώπιση των θεμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με την κάλυψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη μέχρι χθες τακτική όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, στάση συμμετοχής και υποβοήθησης σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιλογές, πιέσεις και σχεδιασμούς στο όνομα παλιών και νέων αμερικανικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει και οι δύο και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες και οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους:

  • Με την αποδοχή της ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.
  • Με τη συμφωνία για τη λειτουργία στη Θεσσαλονίκη του ΝΑΤΟικού κέντρου που μπορεί να αποθηκεύει και πυρηνικά όπλα.
  • Με τη σχεδιαζόμενη μετατροπή της Σούδας σε υπερβάση.
  • Με την ενίσχυση των εκστρατευτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις κατοχής στο Αφγανιστάν.
  • Με τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαλλε το ΝΑΤΟικό πρωτόκολλο για το συντονισμό της θητείας των αρχηγών των Ελληνικών Γενικών Επιτελείων με τη θητεία των αντίστοιχων ομολόγων τους των άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
  • Με τη διαιώνιση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και του κλίματος ανησυχίας μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργούνται».
Κάλεσμα σε δράση

Για όλα τα παραπάνω, η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, «όχι μόνο να καταδικάσουν την επίσκεψη του γερακιού του ΝΑΤΟ, αλλά να εντείνουν τη δράση τους για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και σε συντονισμό της πάλης με τα κινήματα των άλλων χωρών, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, για την απομάκρυνση των βάσεων από όλες τις χώρες και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

Η ΕΕΔΥΕ, το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θα συνεχίσει την πάλη του με όλες τις δυνάμεις του:

  • Για τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης "Αντιπυραυλικής Αμυνας" του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και στη χώρα μας.
  • Για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων και όχι την επέκτασή τους.
  • Για τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
  • Για την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς, την προστασία και ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και την ένταση της πάλης της ρήξης με το κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ