Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν

Διήμερο εκδηλώσεων σε Νεστόριο - Κοτύλη, άμεση απάντηση στη προσπάθεια της ΕΕ να ταυτίσει το φασισμό με τον κομμουνισμό

Από την εκδήλωση στο Χάρο της Κοτύλης
Από την εκδήλωση στο Χάρο της Κοτύλης
Στις κορφές του Γράμμου, ανάμεσα στα θρυλικά Γκουρούσια και τον Πύργο της Κοτύλης, στη θέση «Χάρος», όπου κι ένα από τα μνημεία για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έπεσαν στη μάχη με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ντόπια πλουτοκρατία, εκεί επέλεξε η οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ να κάνει χτες τη δική της εκδήλωση - απάντηση στις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Εκατοντάδες σύγχρονοι μαχητές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις όλης της Μακεδονίας ανηφόρισαν στις πλαγιές του Γράμμου και διαδήλωσαν το δικό τους μήνυμα ανυπότακτης πάλης, με κυρίαρχα συνθήματα «Κρίση, ανεργία, αντικομμουνισμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», «Ο λαός απαιτεί εξουσία λαϊκή», «Οι μαχητές του Γράμμου δε λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», «Στους κομμουνιστές δεν πιάνουν απειλές, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές», «Εννιά δεκαετίες, αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα διημέρου, με νεολαίους της ΚΝΕ να κατασκηνώνουν το βράδυ του Σαββάτου στις όχθες του Αλιάκμονα και στη συνέχεια να κάνουν την προφεστιβαλική τους εκδήλωση στο Νεστόριο. Το πρωί της Κυριακής ανηφόρισαν στα υψώματα γύρω από την Κοτύλη ώσπου έφτασαν διαδηλώνοντας στο χώρο που είναι το μνημείο για τέσσερις από τους σταυραετούς του ΔΣΕ. Τον Χαρ. Ηλιάδη, τον Θ. Θεοδωρίδη, τον Γ. Θεόδωρου και τον Ν. Χατζησάβα, που στις μάχες του 1947 έγραψαν με το αίμα τους τις σελίδες ενός σύγχρονου Ζάλογγου. Οταν πια είχε σωθεί και η τελευταία σφαίρα τους, προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό του Χάρου, πάνω απ' τη παλιά Κοτύλη, παρά να αφεθούν αιχμάλωτοι στα χέρια των μοναρχοφασιστών. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δ. Γόντικα, Θ. Κωνσταντινίδη και Κ. Αβραμόπουλο.

Ιστορία γραμμένη με αίμα

Η πορεία στην Καστοριά
Η πορεία στην Καστοριά
«Είμαστε εδώ τιμώντας τους μαχητές του ΔΣΕ και μελετάμε την Ιστορία από τη σκοπιά του μέλλοντος, από τη σκοπιά της ειδικής ευθύνης και του καθήκοντος που έχουμε ως Κόμμα, να προετοιμαστεί η νέα γενιά, να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο της, να ανεβάσει σε νέα ύψη την ταξική πάλη, συνεχίζοντας ασυμβίβαστα και αταλάντευτα τον αγώνα του ΚΚΕ, καλύτερα από προηγούμενες γενιές» σημείωσε στην ομιλία του ο Μ. Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Οι ιμπεριαλιστές - συνέχισε - για να κρύψουν τα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών, προσπαθούν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Πλαστογραφούν την Ιστορία, εξισώνουν τα θύματα με τους θύτες. Σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στο ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του συστήματός τους, να αποτρέψουν τη μόνη προοπτική που είναι ο σοσιαλισμός. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Η Ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα και τις θυσίες εκατομμυρίων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Κανένα μαύρο μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει αυτήν την προσφορά».

Μετά την εκδήλωση στην Κοτύλη, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη πόλη της Καστοριάς όπου και έκαναν πορεία από την είσοδο της πόλης ως μέσα στο ιστορικό κέντρο και ξανά προς τη λίμνη όπου και ανανεώθηκε το «ραντεβού» για τις επόμενες καθημερινές μάχες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ