Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τα πήρατε και εσείς από τη ΖΗΜΕΝΣ

Μέχρι και το 2007 χρηματοδοτούσαμε τα δύο κόμματα, λέει ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ μέσα από έναν απροκάλυπτο συμψηφισμό επιχειρούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, ενώ, όπως γνωρίζουν και οι δύο, τα στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής δηλώνουν ότι τα εκατομμύρια ευρώ του «μαύρου χρήματος» κατέληξαν στα ταμεία και των δυο κομμάτων.

Στο μεταξύ ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο Μόναχο, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση παράδοσης - έκδοσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ, πρώην στελέχους της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπουργός Ν. Δένδιας ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, για τα νέα δεδομένα στην πορεία παράδοσης Χριστοφοράκου, ενέκρινε τη μετάβαση του ανακριτή στη Γερμανία.

Είχε προηγηθεί, η αιφνιδιαστική ενέργεια της εισαγγελέως του Μονάχου Χ. Μπόιμλερ-Χεζλ να εκδώσει ένταλμα «επιβολής ποινής» σε βάρος του Μιχ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία, με την κατηγορία της δωροδοκίας των δύο μεγάλων ελληνικών πολιτικών κομμάτων κατά το διάστημα 2004-2007. Η κατηγορία, επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κίνηση της Γερμανίδας εισαγγελέως μπλοκάρει το θέμα της έκδοσης του πρώην στελέχους της ΖΗΜΕΝΣ. Ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει υποστηρίξει ότι έχουν δοθεί χρήματα προς ενίσχυση στα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα για την «καλλιέργεια καλών σχέσεων». Για την εκτέλεση του εντάλματος της εισαγγελέως προβλέπεται προθεσμία 20 ημερών.

Ηδη όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχ. Χριστοφοράκου υπέβαλαν προσφυγή κατά του εν λόγω εντάλματος, με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος δε δέχεται την κατηγορία της δωροδοκίας από την οποία (ενδεχομένως) απορρέουν αξιώσεις αποζημιώσεων από τα αστικά δικαστήρια. Υπενθυμίζεται, ότι κατά το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου αναμένεται η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου σχετικά με την έκδοσή του ή μη.

Στο μεταξύ χτες, τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεχίζοντας να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, για την υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ», που φανερώνει το εύρος και το βάθος της σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής, αναλώθηκαν σε δηλώσεις πετώντας το... μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Ντ. Ρόβλια, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «ολοκληρώνει επιτυχώς» το σχέδιό της «για τη συσκότιση της υπόθεσης ΖΗΜΕΝΣ της περιόδου 2004-2007, η οποία βέβαια αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ», λέγοντας ότι δεν «έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της απόδρασης των υπόπτων στο εξωτερικό» και που σήμερα «αποδεικνύεται ότι ουδείς ασχολήθηκε στην Ελλάδα με τη διερεύνηση της υπόθεσης ΖΗΜΕΝΣ, της περιόδου 2004-2007». Εχοντας στην πλάτη την ομολογία Τσουκάτου ότι το 1999 πήρε για το κόμμα του ένα εκατομμύριο μάρκα από τη πολυεθνική, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε, μέσω του Ντ. Ρόβλια, τον «επιμερισμό των ευθυνών» στο σκάνδαλο σημειώνοντας: «Το 2004-2007 ήταν κυβέρνηση η ΝΔ ή όχι;». Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναρωτόμενος αν «οι δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία και μέχρι ποιο σημείο εμποδίζουν τη διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη της περιόδου 2004-2007 σε σχέση με τη ΖΗΜΕΝΣ και τον κ. Χριστοφοράκο;», εγκαλώντας ταυτόχρονα τη ΝΔ για «νομική τρύπα» στην υπόθεση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «επιχειρεί να παρέμβει σε εν εξελίξει δικαστική έρευνα, μη αντιλαμβανόμενο ότι εξαιτίας τουλάχιστον της συμπεριφοράς ορισμένων στελεχών του είναι αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης». «Το ΠΑΣΟΚ είναι φρόνιμο να εξηγεί και όχι να εντέλλεται, να σιωπά και όχι να ερωτά...» τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ