Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεκδικούμε ακτοπλοΐα για τις λαϊκές ανάγκες

Πανεξόρμηση ενημέρωσης σήμερα στο πρώτο λιμάνι από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά

Από παλιότερη εξόρμηση των κομμουνιστών
Από παλιότερη εξόρμηση των κομμουνιστών
«Με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού»! Το κάλεσμα του ΚΚΕ θα ηχήσει σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, από τις 6 τα ξημερώματα θα βρίσκονται στους καταπέλτες των ακτοπλοϊκών πλοίων, σε κάθε είσοδο του λιμανιού, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος στους χιλιάδες επιβάτες που έχουν προγραμματίσει σήμερα να ταξιδέψουν και στους ναυτεργάτες. Σκοπός αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθούν οι επιβάτες και τα πληρώματα, για τους υπεύθυνους που έχουν θέσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε ρότα απορρύθμισης (ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα εισιτήρια και ναύλα, απομόνωση νησιών, καθημερινές βλάβες, ταξίδια «Οδύσσειες», εργασιακές συνθήκες γαλέρας, πλοία ακατάλληλα κλπ). Να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά η φωνή του ΚΚΕ που διαμηνύει στους νησιώτες, στους ναυτεργάτες, συνολικά στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ότι είναι στο χέρι τους, με τους συντονισμένους αγώνες τους, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, να διεκδικήσουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Ταλαιπωρίας συνέχεια

Στο μεταξύ η ασύδοτη δράση των εφοπλιστών που ενισχύεται από την φιλοεφοπλιστική πολιτική, έφερε και χτες στο «αμήν» εκατοντάδες επιβάτες, με τα προβλήματα στα πλοία. Ταυτόχρονα στους καταπέλτες βγήκαν πάλι πληρώματα από πλοία της εταιρείας GA FERRIES, του εφοπλιστή Αγούδημου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Πιο συγκεκριμένα από ...άγνωστη αιτία, το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της εταιρείας ΑΝΕΚ απέπλευσε για το δρομολόγιό του χτες στις 1.30 το πρωί αντί για τις 10.30 προχτές το βράδυ. Εδώ και περίπου 15 μέρες το πλοίο αυτό παρουσιάζει καθημερινά καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμα και τις 5 ώρες χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση από την πλοιοκτήτρια εταιρεα και το ΥΕΝ. Να σημειωθεί ότι και αυτό το πλοίο εκτελεί δρομολόγια «οδύσσειες» προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς τα νησιά λόγω της τουριστικής περιόδου. Χτες για παράδειγμα αναχώρησε από Πειραιά για Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις αντοχές του πλοίου και του πληρώματος. Μεγάλες και «ανεξήγητες» καθυστερήσεις παρουσιάστηκαν επίσης στα πλοία «ΡΟΔΑΝΘΗ» του Αγούδημου και «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της εταιρείας «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ», δηλαδή του Βγενόπουλου.

Στο μεταξύ επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι ναυτεργάτες των πλοίων «ΜΙΛΕΝΑ», «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» και «ΑΝΘΗ - ΜΑΡΙΝΑ» του Αγούδημου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των Ιούνη, Ιούλη. Ο Αγούδημος, ένας από τους πρωτεργάτες της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές σε βάρος των εναπομεινάντων ναυτεργατικών δικαιωμάτων, έχει φτάσει να αμφισβητεί το αυτονόητο, την καταβολή των μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ