Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Κρούσματα ντόπινγκ στην Τζαμάικα

Ηταν ζήτημα χρόνου κατά τους σχετικούς (ειδικά μετά την έμπρακτη αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των Αμερικανών στα σπριντ), το πλήρωμα του οποίου φαίνεται πως ήρθε. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Jamaica Observer», πέντε σπρίντερ της χώρας (που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου), έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Η αθλήτρια και δύο από τους αθλητές αποτελούν μέλη της ομάδας 4Χ100 μ. που θα αγωνιζόταν στο Βερολίνο, ενώ τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα των 100 μ. Τα άλλα δύο δείγματα, κατά την «Jamaica Observer», προέρχονται από αθλητές των 400 μ. και είναι μέλη της ομάδας 4Χ400 μ.

Ο έλεγχος έγινε από τον Οργανισμό Αντιντόπινγκ της Τζαμάικα (Jadco) τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος. Οι εκπρόσωποί του δεν αρνούνται, αλλά ούτε επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου οι Τζαμαϊκανοί αθλητές είχαν εκφράσει παράπονα για τους συνεχείς αντιντόπινγκ ελέγχους αφήνοντας αιχμές για μεροληπτική στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) έναντι των Αμερικανών συναδέλφων τους. Πάντως, όσο πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βερολίνο και αυξάνονται ο ανταγωνισμός και οι κόντρες συμφερόντων ίσως το περιστατικό αυτό να μην είναι το μοναδικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ