Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για τα ακίνητα του ΝΑΤ και το Δήμο της Αθήνας

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς με γραπτή απάντησή του σε δημοσίευμα του «Ρ» με τίτλο «ΝΑΤ: Εβαλαν στο μάτι τα δύο κτίρία του» επισημαίνει ότι: «Καμία σχέση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σε οποιαδήποτε προσπάθεια για κατεδάφιση ή άλλη ενέργεια που αφορά στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα 7». Σε εκείνο το δημοσίευμά του ο «Ρ» ανέφερε ότι με εντολή του προέδρου του Ταμείου Γρ. Τιμαγένη οι υπηρεσίες του ΝΑΤ - γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΝΑΤ στις 22 Ιούνη - έχουν υποβάλει στους αρμοδίους αίτηση για να αποχαρακτηριστεί από μνημείο το κτίριο της οδού Ζαλοκώστα και συνέχιζε: «Το χώρο του κτιρίου έχει βάλει στο "μάτι" ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης με προφανή στόχο την εμπορική εκμετάλλευσή του σε σύμπραξη με ιδιώτες». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι: «Στο στόχαστρο του δημάρχου (σ.σ. Αθηναίων) έχει μπει και το κτίριο του ΝΑΤ στην οδό Βερανζέρου».

Ο αντιδήμαρχος στην απάντησή του αφού κάνει σαφές ότι ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με το κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, στη συνέχεια επιβεβαιώνει ότι διεκδικεί το κτίριο των ναυτεργατών στη Βερανζέρου και ότι, όπως αναφέρει, «το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε - κατά πλειοψηφία - τη δημιουργία πλατείας στο χώρο που βρίσκεται, το επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο». Συνέχιζε λέγοντας λίγο - πολύ ότι κάνει και χάρη ο Δήμος Αθηναίων στο ΝΑΤ και τους ναυτεργάτες με την πρόθεσή του για αγορά αυτού του εγκαταλειμμένου κτιρίου και μάλιστα, όπως ανέφερε, «εργάζεται προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης του ακινήτου στην αξία του».

Μπορεί οι πληροφορίες μας για το κτίριο της οδού Ζαλοκλώστα να διαψεύδονται. Αλλά επιμένουμε ότι η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ είναι προ των πυλών και ότι σε αυτή συμμετέχει και ο δήμαρχος Αθηναίων, όχι μόνο γιατί διεκδικεί το κτίριο του ΝΑΤ στη Βερανζέρου, το οποίο μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί από το Ταμείο για να καλύψει τις ανάγκες των ναυτεργατών. Αλλά επιπλέον διότι ο δήμαρχος και μαζί με αυτόν ο πρόεδρος του ΝΑΤ, είναι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας το «έργο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε σκόπιμα την ακίνητη περιουσία των ναυτεργατών, στρώνοντας το δρόμο στους δήμους, αλλά και σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, να έρχονται τώρα ως «σωτήρες». Αντί άλλου σχολιασμού θα αναφέρουμε τη διατυπωμένη γραπτά θέση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τα ακίνητα του ΝΑΤ: «Κάτω τα βρωμερά σας χέρια από την περιουσία των ναυτεργατών»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ