Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενταση των πολεμικών επιχειρήσεων

Το αποτέλεσμα της σφοδρής επίθεσης κατοχικών και δοσιλογικών στρατευμάτων στην περιοχή της Χελμάτ
Το αποτέλεσμα της σφοδρής επίθεσης κατοχικών και δοσιλογικών στρατευμάτων στην περιοχή της Χελμάτ
ΓΑΡΜΣΙΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

Συνεχίζονται στο Αφγανιστάν οι πολεμικές επιχειρήσεις των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη τα ξημερώματα στην επαρχία Χελμάντ, της αφγανο - πακιστανικής μεθορίου, με στόχο «αποφασιστικό πλήγμα στις δυνάμεις των Ταλιμπάν», στο πλαίσιο του σχεδίου Ομπάμα, για την «πάταξη της τρομοκρατίας». Στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων περιγράφουν σκηνές φρικτού πολέμου, σε κάποιες περιοχές, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «επιτυχείς» τις επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να εξασφαλίσουν και την υποστήριξη των κατοίκων και των τοπικών «φυλάρχων» και «αρχηγών», που δεν εμπιστεύονται τις δυνάμεις κατοχής και τον καθοδηγούμενο στρατό.

Χτες οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μπαίνουν σε χωριά που ελέγχουν οι Ταλιμπάν, χωρίς ωστόσο να δίνεται ξεκάθαρος αριθμός θυμάτων που υπάρχουν και στις δύο πλευρές, ενώ είναι επίσης βέβαιο ότι οι άμαχοι έχουν για άλλη μια φορά δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Στο Πακιστάν, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησαν «στρατόπεδο εκπαίδευσης ανταρτών», που βρισκόταν υπό τη διοίκηση του επικεφαλής των δυνάμεων των Ταλιμπάν στης χώρας, Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, στο Νότιο Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους, οι οποίοι αναφέρονται ως «αντάρτες», ενώ ελικόπτερο του κυβερνητικού στρατού κατέπεσε λόγω «τεχνικής βλάβης» περίπου 20χλμ από την πόλη Πεσαβάρ, με αποτέλεσμα οι 26 επιβαίνοντες στρατιώτες να σκοτωθούν.

Στο μεταξύ ισχυρότατες δυνάμεις του πακιστανικού στρατού εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή των συνόρων με το Αφγανιστάν, «διά παν ενδεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ