Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Γαϊτανάκι υποκρισίας

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Οπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, τα νέα κρούσματα ντόπινγκ το μόνο που «πυροδότησαν» είναι ένα γαϊτανάκι υποκρισίας, ένα πινγκ πονγκ ευθυνών και παραστάσεις παραγόντων που «έπεσαν από τα σύννεφα». Αλλά και μια προσπάθεια να κρυφτούν πραγματικές αιτίες και υπόλογοι (π.χ. κυβέρνηση).

Χτες έγινε σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλου, με τη συμμετοχή των προέδρων σε ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρα Μανού, ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιοπούλου και του διευθυντή του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, Κώστα Γεωργακόπουλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που «κυκλοφόρησαν», πλην της αντισφαίρισης ευθυνών, των διαπιστώσεων και των ευχολογίων δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό. Αυτό αποτυπώνεται και στις επίσημες τοποθετήσεις κάποιων εκ των συμμετεχόντων.

Ο κύριος (...) βαλλόμενος, δηλαδή το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, με σχετικό δελτίο Τύπου, αναγνωρίζει μη τήρηση των προθεσμιών για την έκδοση των αποτελεσμάτων. Από κει και πέρα αρχίζουν οι δικαιολογίες, η προσπάθεια υπεράσπισης του έργου και του κύρους του και οι υποσχέσεις (πρόθεσή μας είναι οι όποιες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί να εξαλειφθούν, με κάθε τρόπο, στο μέτρο του δυνατού).

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ έβαλλε κατά του ΟΑΚΑ, στεκόμενος στην καθυστέρηση έκδοσης των πορισμάτων («αν δεν μπορούσαν ας μου έλεγαν να τα στείλω στην Λοζάνη και στην Κολωνία»), και της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών: «Κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να μην ασχοληθούμε με τις αιτίες όλων όσων συμβαίνουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί 20 αθλητές από ένα άθλημα ντοπαρισμένοι και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποια είναι τα κυκλώματα που κρύβονται από πίσω». Προσθέτοντας πως «όλοι έχουν ευθύνες, αθλητές, προπονητές, ιατροί, Ομοσπονδίες».

Μια παρατήρηση είναι πως η προφανής (ως και αγωνιώδης) προσπάθεια να «βγει από το κάδρο» η κυβέρνηση, απέτυχε. Εκτός των άλλων, η έλλειψη προσωπικού στο εργαστήριο, η «έλλειψη αυτοματισμού» (που οδηγεί σε «ατομική επεξεργασία των αναλυτικών σημάτων από τους αναλυτές») και άλλα λειτουργικά προβλήματα είναι θέμα επιλογής (όπως και η απουσία εκπροσώπου της από τη σύσκεψη) και χρηματοδότησης...

Μια ακόμα παρατήρηση είναι ότι - όπως και τις προηγούμενες φορές - επίκεντρο έγινε η διαχείριση, η καταστολή, κάποια λειτουργικά ζητήματα και παράμετροι που δε θίγουν τον πυρήνα του προβλήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για την οικονομική ενίσχυση στα σωματεία και το Αθλητικό Μητρώο(2020-12-03 00:00:00.0)
«Χαρτοπόλεμος» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις(2016-07-01 00:00:00.0)
Παράνομη η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ(2016-05-21 00:00:00.0)
Αποκλεισμός με ...κοστολόγιο(2012-08-03 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το ξεπούλημα(2003-01-12 00:00:00.0)
Αντιδρούν Χειμωνέτος, Τζιούτη(2000-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ