Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αύριο ανοίγει τις πύλες του στον Πειραιά
  • Το Σάββατο 4 του Ιούλη, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει στο Φεστιβάλ του Πειραιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

Αύριο Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του το διήμερο εκδηλώσεων του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη. Το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ στον Πειραιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 το βράδυ.

Στο επίκεντρο του περιεχομένου του 35ου Φεστιβάλ, μπαίνει η επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού και αυτό θα αντανακλούν και οι εκδηλώσεις στον Πειραιά. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πειραιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου το διήμερο να εξελιχθεί σε μια δυναμική συνάντηση νεολαίας. Εξορμούν σε στέκια νεολαίας και εργασιακούς χώρους στις εργατογειτονιές του Πειραιά, ετοιμάζουν το χώρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, ενώ έχουν ήδη φροντίσει για ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 3 του Ιούλη: 7.30 μ.μ. νεανικό συγκρότημα, 8.15 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση για το σοσιαλισμό, 9.30 μ.μ. Διονύσης Τσακνής, 11.30 μ.μ. Δημήτρης Κοντογιάννης.
  • Σάββατο 4 του Ιούλη: 7.30 μ.μ. «Πιτς φυτίλι», 7.55 μ.μ. Νεανικό Συγκρότημα, 8.20 μ.μ. «revolt», 9 μ.μ. η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, 10 μ.μ. Πάνος Κατσιμίχας - Μάνος Ξυδούς, 12 τα μεσάνυχτα Σούλα Βαζούρα.
Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ διοργανώνονται αυτήν την περίοδο σε πολλές ακόμα πόλεις και περιοχές. Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:

  • Αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή με Μητροπόλεως), πραγματοποιείται η κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες του 18ουΑντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμος στα βήματα του ΔΣΕ» των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», από τον Χρήστο Κόφφα, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Αύριο Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου από την Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου. Στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννη Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Μεταλλωρύχων στο Λαύριο, από την Τομεακή Οργάνωση Λαυρεωτικής. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 4 Ιούλη, στην πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη, από την Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων. Θα μιλήσει, στις 8.30 μ.μ., ο Τάκας Πόλυς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Την Τρίτη 7 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, με θέμα «Το δικαίωμα στις διακοπές». Θα μιλήσει η Στέλλα Καινουργιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
Μαθητικά Φεστιβάλ

Ξεκινούν σήμερα και μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα οποία θα γίνουν σε μια σειρά πόλεις, περιλαμβάνοντας πολυποίκιλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στις Σέρρες, στο Θεατράκι απέναντι από τα ΚΤΕΛ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Νάτσιος, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Αύριο Παρασκευή 3 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην Κοζάνη, στην πλατεία Σκρα.
  • Τη Δευτέρα 6 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην Κατερίνη, στον κεντρικό πεζόδρομο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ