Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Νέο χαράτσι για τους ΕΒΕ

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καταγγέλλει την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

Την κυβερνητική απόφαση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 5%, λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 20% για τις εισφορές στον κλάδο υγείας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους την κυβέρνηση, την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΟΑΕΕ και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, για το "νέο έγκλημα" που συντελέστηκε για άλλη μία φορά σε βάρος των ΕΒΕ.

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η επιβολή νέας αύξησης κατά 5% στις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) για το έτος 2009. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μετά από αυτήν του 20% στον κλάδο υγείας. Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, εμπαίζει τους αυτοαπασχολούμενους και ισχυρίζεται ότι το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το 8% που αυξήθηκαν πέρυσι οι εισφορές στη σύνταξη. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ καλούνται να πληρώσουν εισφορές υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού τη στιγμή που τα εισοδήματά τους βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση από την οικονομική κρίση.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των ΕΒΕ. Δε φτάνει η πτώση του τζίρου, η φοροεπιδρομή, με τα "κλεισίματα" και την "περαίωση", η ακρίβεια που μας μαστίζει, καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα, με αναδρομική ισχύ μάλιστα από 1/1/09 τις αυξήσεις. Και αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση γνωρίζει, και μέσα από την αναλογιστική μελέτη που η ίδια πραγματοποίησε πέρσι, ότι καμιά αύξηση δεν μπορεί να σώσει τον ΟΑΕΕ. Γνωρίζει ότι από 1/1/2010 θα έρθει και άλλη αύξηση μέσα από την αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης που επιβάλλει το 258 ΠΔ. Γνωρίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν αφού μόνο στο 2008 αυξήθηκαν στο 25% οι οφειλέτες, 1 στους 4 δεν μπορεί να πληρώσει.

Γνωρίζει ότι παρά τις αυξήσεις που επιβάλλει, "μειώνονται" τα έσοδα του ΟΑΕΕ από την αδυναμία των ασφαλισμένων να ανταποκριθούν. Γνωρίζει τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Προχωρά όμως στο νέο χαράτσωμα των ΕΒΕ γιατί υπηρετεί πιστά τις εντολές της ΕΕ που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση του Ασφαλιστικού.

Προχωρά γιατί γνωρίζει ότι έχει τις πλάτες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου σε αυτή την πολιτική. Προχωρά γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντίσταση από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η ΠΣΕΑ καλεί τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Μαζί με τις συνεπείς αγωνιστικές Ομοσπονδίες - Ενώσεις - Σωματεία, να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Να δυναμώσει την ΠΣΕΑ.

Να γυρίσει την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Να αγωνιστεί για:

  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% όσο διαρκεί η κρίση.
  • Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ με μακρόχρονες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
  • Αύξηση των συντάξεων κατά 10%, με κατώτερη σύνταξη στα 1.100 ευρώ.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές.
  • Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων του Ταμείου».
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εμφανίζονται να «ξαφνιάζονται» από το νέο χαράτσι, ενώ στην τελευταία ΓΣ της ΕΣΕΕ είχαν καταψηφίσει την πρότασή της ενάντια στην επιβολή του. Ζητά την έκτακτη σύγκληση ΔΣ της ΕΣΕΕ με θέματα:

α) ΟΑΕΕ: Αυξήσεις εισφορών - παλαιά και σύγχρονα προβλήματα και οργάνωση αντιδράσεων πανελλαδικά.

β) Σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συμμετοχή των Αντιπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων με θέματα: Ασφαλιστικό, φορολογικό, πολυκαταστήματα, παραεμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ