Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

(Αιώνια στη μνήμη της ανθρωπότητας)

ΟΣΟ κι αν προσπάθησαν κι εφέτος οι «κομμουνιστοφάγοι» να σβήσουν από τη μνήμη των λαών τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η μνήμη της ανθρωπότητας την κρατά πάντα άσβηστη.

ΚΑΙ στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου οι λαοί θυμήθηκαν και ετίμησαν τη μεγάλη επέτειο. Λουλούδια από κάθε σημείο της Γης στεφάνωσαν τα μνημεία όπου έπεσαν εκατομμύρια άνθρωποι.

ΑΥΤΟΙ που έζησαν το φοβερό πόλεμο και την αγριότητα της χιτλερικής ορδής ξέρουν πως ήταν ο Κόκκινος Στρατός που με αμέτρητες θυσίες άνοιξε το δρόμο της απελευθέρωσης από τους επιδρομείς.

ΚΑΘΕ τίμιος άνθρωπος, που έζησε τα χρόνια του πολέμου, που είδε τη ρούσικη γη να λαμπαδιάζει και τους πληθυσμούς να εξοντώνονται, δεν μπορεί παρά να νιώθει ευγνωμοσύνη στη χώρα που έδωσε τον ανθό της νεολαίας για να σταματήσει το θηρίο το χιτλερικό.

ΣΕ μια σειρά χώρες της Ευρώπης, τις Βαλτικές, ομάδες νεοναζί έχουν εξαπολύσει διωγμό άγριο σε κομμουνιστές, απαγορεύουν τη λειτουργία οργανώσεων που λειτουργούν νόμιμα.

ΑΥΤΟ που δεν πρέπει να ξεχνιέται σήμερα είναι πως τότε ο Χίτλερ, ο χιτλεροφασισμός, μπόρεσε να εξαπατήσει εκατομμύρια νέους και να τους οδηγήσει σ' έναν πόλεμο όπου διέπραξαν εγκλήματα αποτρόπαια σε βάρος της ανθρωπότητας. Ο χιτλεροφασισμός εκτός των άλλων μεθόδων και της νεολαίας έριξε το κύριο βάρος του στην εξάλειψη των δυνάμεων που μπορούν να διατηρήσουν ζωντανή τη σκέψη, ακόμη και τη δύναμη.

ΑΛΛΑ ας κάνουμε μια μικρή αναφορά και να σημειώσουμε ότι μόνο μετά την εξόντωση χιλιάδων στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος, του αποκεφαλισμού της συνδικαλιστικής ηγεσίας, τη δημιουργία κολαστηρίων, τότε μόνο οι φασίστες μπόρεσαν να ναρκώσουν τη νεολαία. Αν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των κομμουνιστών για ενωμένη αντίσταση κατά του φασισμού, τότε το φασιστικό τέρας δε θα ματοκυλούσε την Ευρώπη. Και δε θα θρηνούσαμε 50.000.000 νεκρούς.

ΕΙΝΑΙ ένα δίδαγμα που πρέπει να το δει, να το αφομοιώσει η νεολαία. Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη φετινή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης έρχονται στο νου κουβέντες απλές, χωρίς λόγια πολλά, με ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο, που βρέθηκαν στο Στάλινγκραντ και στο Λένινγκραντ και έζησαν όλη την εποποιία για να φράξουν το δρόμο των ναζί. Ηταν λόγια Σοβιετικών βετεράνων του πολέμου που τα στήθη τους κοσμούσαν αμέτρητα τα μετάλλια.

ΕΝΑΣ ολόκληρος κόσμος που είχε συμπυκνώσει τις μεγάλες στιγμές του πιο μεγάλου πολέμου. Οπως τον είδαν απλά οι μαχητές ήρωες που τον έζησαν.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οσο αντικομμουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών(2020-01-18 00:00:00.0)
Εικόνες που σφράγισαν την παγκόσμια Ιστορία(2017-05-12 00:00:00.0)
Καταδικάζει την πλαστογράφηση της Ιστορίας(2009-09-18 00:00:00.0)
«ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»(2006-02-05 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστικό «μνημόνιο»(2006-01-18 00:00:00.0)
ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ(2005-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ