Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Γρηγοριάδης Κώστας

Η τρίτη θητεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας ξεκίνησε και επίσημα πριν λίγες μέρες ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή, ο Μπερλουσκόνι ήταν σαφής. «Θα ακολουθήσουν δύσκολοι μήνες για τους Ιταλούς, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν θάρρος», έσπευσε να δηλώσει παίρνοντας τη σκυτάλη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που προωθούσε η λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση του Ρομάνο Προντ, σημειώνοντας επίσης ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία με το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα», ώστε να εφαρμοστούν οι «αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Επιπλέον, εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να ...ανακτήσει μέρος της επιρροής της στις διεθνείς υποθέσεις.

Μια πρώτη «γεύση» της διακυβέρνησης του Μπερλουσκόνι ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες με το πογκρόμ ενάντια σε εκατοντάδες αλλοδαπούς στη χώρα με το πρόσχημα ότι δραστηριοποιούνται σε εγκληματικές ενέργειες όπως μικροκλοπές, πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά. Και για να τους «αντιμετωπίσει» ακόμα καλύτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, (γνωστός για την εχθρική του στάση προς τους μετανάστες) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παρθούν «σκληρά μέτρα», που αναμένεται να αποφασιστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτήν τη βδομάδα.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ