Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πόντιος Πιλάτος η ΕΠΟ

Συζήτησε το θέμα του Σ. Κωνσταντινίδη, αλλά δεν πήρε απόφαση. Στη ΦΙΦΑ σκέφτεται να προσφύγει ο παίκτης

Στ' αρμόδια όργανα παρέπεμψε τον Ηρακλή το ΔΣ της ΕΠΟ για την υπόθεση του Σ. Κωνσταντινίδη, που υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με την ΑΕΚ πριν τη λήξη του υφισταμένου συμβολαίου. Πάντως στις τοποθετήσεις τους οι σύμβουλοι επισήμαναν ότι αυτό αντιτίθεται στους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα μας. Πλέον ο Ηρακλής έχει άλλο ένα επιχείρημα, αν θελήσει να προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου στον παίχτη, κάτι που σημαίνει πως δε θα 'ναι ελεύθερος ούτε το καλοκαίρι...

Το ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί αν ο παίχτης προσφύγει στη ΦΙΦΑ. Η παγκόσμια συνομοσπονδία επιτρέπει σίγουρα τη δέσμευση για ένα εξάμηνο πριν τη λήξη του συμβολαίου. Αλλά μια ερμηνεία υποστηρίζει ότι αυτό εφαρμόζεται μόνο για μεταγραφή εκτός της εκάστοτε χώρας. Αλλη θέλει τα όρια να περιλαμβάνουν και τις εσωτερικές μετακινήσεις. Αρα τη λύση θα δώσει, αν κληθεί, η ΦΙΦΑ. Και η ετυμηγορία της είναι νόμος.

Επίσης, το ΔΣ καταδίκασε ομόφωνα τον Γ. Χ. Γεωργιάδη. Ο παίχτης στην αίτηση επανεξέτασης της διαφοράς του με τον ΠΑΟ από τη ΦΙΦΑ είχε αποδώσει την αρνητική πρωτόδικα απόφαση (από επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών) σ' επηρεασμό από τον Γ. Βαρδινογιάννη. Φήμες θέλουν ως "σιωπηρή τιμωρία" την απομάκρυνση του Γεωργιάδη από την Εθνική.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί απολογήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή της ΕΠΟ ο Δ. Μελισσανίδης και ο Ν. Στράτος. Αμφότερες οι πλευρές τήρησαν "σιγήν ιχθύος" για όσα ειπώθηκαν. Ομως σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες και το πόρισμα θα παραδοθεί στο επόμενο ΔΣ. Σ' απολογία την επόμενη βδομάδα κάλεσε τον Δ. Μελισσανίδη και την ΑΕΚ και η Πειθαρχική Επιτροπή. Η ίδια τιμώρησε τον Αποστολάκη για δηλώσεις κατά της ΕΠΟ με 15ήμερο ημερολογιακό αποκλεισμό. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε έφεση.

  • Στις 18/2 η ΕΤ-1 θα καλύψει απευθείας τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου: Ξάνθη - Ολυμπιακός (16.15), Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός (19.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ