Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Στη δεύτερη βδομάδα κινητοποιήσεων

Απλώνεται η συμπαράσταση, καθώς όλο και περισσότεροι μαζικοί φορείς κατανοούν ότι το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ είναι γενικότερο

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στη δεύτερη βδομάδα κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ,οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, αλλά και στις προσπάθειες κυβέρνησης και Διοίκησης της εταιρίας για αφαίρεση κατακτήσεών τους. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι μαζικοί φορείς εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με 24ωρη απεργία στις 29 Ιούνη και συλλαλητήριο στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Διοίκηση της εταιρίας με το πρόσχημα της πτώσης της διεθνούς τιμής νικελίου, ζητά πάγωμα των μισθών και κατάργηση διαφόρων παροχών και έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση με τον μεσολαβητή. Νωρίτερα στις 12 το μεσημέρι τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα έχουν συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ της περιοχής, των ΕΒΕ και του μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου, εκφράστηκε απ' όλους συμπαράσταση και οι παρευρισκόμενοι κοινοτάρχες ανέλαβαν πρωτοβουλία για κάλεσμα των κατοίκων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 29 Ιούνη. Ανάλογη σύσκεψη έγινε προχτές στη Χαλκίδα με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, σωματείων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων και βουλευτών. Επίσης, προχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων Κοζάνης αποφάσισε να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ συνάντηση με το σωματείο ζήτησε και ο νομάρχης Κοζάνης.

Αιτήματα των εργαζομένων είναι: ΛΑΡΚΟ 100% στο δημόσιο. Καθετοποίηση παραγωγής και δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα. Λειτουργία των ΕΛΣΙ και συγχώνευση με ΛΑΡΚΟ. Ρύθμιση των πλασματικών χρεών και ρύθμιση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με την τιμή νικελίου κ.ά.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η μεγάλη έκταση της συμπαράστασης από όλο και περισσότερους μαζικούς φορείς, έχουν θορυβήσει τα κυβερνητικά επιτελεία, τα οποία κάνουν προσπάθειες να πείσουν την ΠΑΣΚΕ ότι πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα της διοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης σύσκεψη με την ΠΑΣΚΕ της ΛΑΡΚΟ, αλλά και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΛΑΡΚΟ: Πλήρης απαξίωση με κριτήριο το κέρδος(2024-04-10 00:00:00.0)
Με κλιμάκωση του αγώνα απαιτούν να σταματήσει το έγκλημα και να λειτουργήσει ξανά η επιχείρηση(2023-09-30 00:00:00.0)
"Δε μας ενδιαφέρει η ΛΑΡΚΟ"!(1999-01-15 00:00:00.0)
Μια πρωτοφανής απόφαση(1998-10-18 00:00:00.0)
Καμπάνια ενημέρωσης για τη ΛΑΡΚΟ(1998-06-24 00:00:00.0)
Απαιτούν άμεση λύση για τη ΛΑΡΚΟ(1998-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ