Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΥΜΝΑ
Απαιτούν άμεση λύση για τη ΛΑΡΚΟ

Σήμερα η συνάντηση των φορέων της περιοχής με την υφυπουργό Ανάπτυξης

Τη στήριξη της ΛΑΡΚΟ και λύση οριστική και βιώσιμη, "εδώ και τώρα", με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της σύσκεψης, που έγινε στις 19 του Γενάρη στην Κοινότητα της Λάρυμνας, θα απαιτήσουν κατά τη σημερινή συνάντησή τους με την υφυπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, οι εκπρόσωποι 7 κοινοτήτων της περιοχής και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, "αφού οι μέχρι σήμερα επιλογές, που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις για τη ΛΑΡΚΟ, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εταιρία, στους εργαζόμενους, στο περιβάλλον και την κοινωνική ζωή της περιοχής", αναφέρουν στο κοινό τους ψήφισμα.

Η κοινή σύσκεψη της ΤΑ και του σωματείου, αφού εκτίμησε ότι τα πλασματικά χρέη έφτασαν τα 56 δισ. δρχ., η εταιρία απαξιώνεται, το εργοστάσιο και οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και η μια ζημιά διαδέχεται την άλλη, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνουν, το προσωπικό μειώθηκε κατά 500 άτομα από το 1992, εντατικοποιήθηκε η εργασία, μειώθηκε το εισόδημα των εργαζομένων, χειροτέρεψαν οι συνθήκες δουλιάς και υποβαθμίζεται το περιβάλλον, ενώ η επιχειρούμενη μερική διαγραφή των χρεών (27 δισ. δρχ. από τα 56 δισ.) είναι μια νέα θηλιά στο λαιμό της επιχείρησης και των εργαζομένων, ομόφωνα αποφάσισε και διεκδικεί από την κυβέρνηση:

Να διαγράψει όλα τα πλασματικά χρέη της ΛΑΡΚΟ και να στηρίξει χρηματοοικονομικά τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της με καθετοποίηση της παραγωγής, συγχώνευση των ΛΑΡΚΟ - ΕΛΣΙ, παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, ρύθμιση της τιμής ρεύματος σύμφωνα με την τιμή του νικελίου, κατασκευή μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λάρυμνα, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, κάλυψη των οργανικών κενών με προσλήψεις.

Να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ κάτω από δημόσιο έλεγχο. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ηδη οι φορείς ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων και εξασφάλισης της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θα γίνει σε ημερομηνία που θα αποφασίσουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ