Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φθινοπωρινό νέφος

Σε "θάλαμο αερίων" μετατράπηκε και χτες - για τρίτη συνεχόμενη μέρα - η Αθήνα, εξαιτίας της φθινοπωρινής επέλασης του νέφους. Ολα δείχνουν μάλιστα ότι τα δηλητήρια του νέφους θα πνίξουν και τις επόμενες μέρες το Λεκανοπέδιο, αλλά οι αρμόδιοι και κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ, αρνούνται πεισματικά να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο, ενώ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να απευθύνουν κάποιες συστάσεις...

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις χτεσινές μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ, οι ρύποι του νέφους εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη σχεδόν την περιοχή της πρωτεύουσας. Το διοξείδιο του αζώτου σημείωσε τη μεγαλύτερη τιμή στις 11 το πρωί, όταν έφτασε στην Πατησίων στα 375 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Ο ίδιος ρύπος σημείωσε υψηλές τιμές και σε άλλες περιοχές, όπως στην οδό Αθηνάς (360 μικρογραμμάρια) και οδό Αριστοτέλους (333 μικρογραμμάρια). Το μονοξείδιο του άνθρακα έφτασε στην οδό Αθηνάς στα 16,8 χιλιοστογραμμάρια με όριο επιφυλακής τα 15, ενώ το όζον έπιασε στο Μαρούσι ακριβώς το όριο επιφυλακής, που είναι τα 180 μικρογραμμάρια.

Να προσθέσουμε ότι με βάση τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και σήμερα αναμένεται να επικρατήσει η ίδια κατάσταση στην Αθήνα από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ