Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντισταθείτε στην "κουλτούρα" του

Κάλεσμα δημάρχων, σωματείων και άλλων φορέων προς τους συνέδρους της ΚΕΔΚΕ, να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους σήμερα στο Μέγαρο ο, τι σηματοδοτεί η δράση του Χρ. Λαμπράκη στα πολιτικά και όχι μόνο πράγματα της χώρας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 το πρωί έξω από το Μέγαρο.

Για να μη γίνουν οι δήμοι, οι κοινότητες, οι νομαρχίες, επιχειρήσεις που θα αναθέτουν τις υπηρεσίες και αρμοδιότητές τους σε ιδιώτες. Για να μην φορτωθούν νέα βάρη στους δημότες που θα πληρώνουν για πολλοστή φορά για τον παιδικό σταθμό, το πράσινο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Για να μην κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι από την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνεπάγεται διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Για να δηλώσουν την αντίστασή τους στην επιδίωξη εκχώρησης στον Χρ. Λαμπράκη των πολιτιστικών και άλλων ποικίλων δραστηριοτήτων, οχτώ κομμουνιστές δήμαρχοι καλούν το σύνολο των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, τους δημότες της Αθήνας, να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στις 10 το πρωί.

Με ανακοίνωσή τους, οι δήμαρχοι Ταύρου Π. Βακαλόπουλος, Πετρούπολης, Γ. Γιώγος, Ελληνικού Κ. Κορτζίδης, Ζεφυρίου Κ. Λιάρος, Περάματος Γ. Πατσιλινάκος, Σκοπέλου Στ. Περίσης, Βύρωνα Ν. Ρογκάκος και Λυκόβρυσης Χρ. Σκαμάκης, καλούν εργαζόμενους στην ΤΑ και δημότες να αντισταθούν στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΑ, στην προσπάθεια ξεπουλήματος του περιβάλλοντος, της παιδείας και στην προσπάθεια να τους επιβληθούν πρόσθετα βάρη. Επισημαίνουν πως σε συνθήκες όξυνσης των προβλημάτων της ΤΑ - από την οποία αφαιρούνται αυθαίρετα ποσά που φτάνουν τα 720 δισεκατομμύρια δραχμές, προωθείται ο περιορισμός των πόρων της και εξαναγκάζεται να δανείζεται τα δικά της χρήματα με υψηλό τόκο - η ΚΕΔΚΕ προωθεί εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, σε ένα χώρο που δε βρίσκεται σε αρμονία με τα σοβαρότατα προβλήματα του λαού, της ΤΑ, του περιβάλλοντος. Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωση - πρόσκληση: "Είναι γνωστές οι αδιαφανείς διαδικασίες, οι παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι μεθοδεύσεις για την προώθηση των έργων στο χώρο του Μεγάρου και των τεράστιων παραρτημάτων του, οι πελώριες οικονομικές παροχές σ' αυτό από εθνικούς πόρους και από ανάλογους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επιδίωξη εκχώρησης στον Χρ. Λαμπράκη πλήθος δραστηριοτήτων, μέχρι και η ανάπτυξη ολόκληρων πόλεων (π.χ. Πάτρα) αποδεικνύουν τη διάθεση υποταγής στην εξουσία του μεγαλοεκδότη".

Ευρύτερη κινητοποίηση

Οι δήμαρχοι πάντως, δε θα είναι μόνοι τους έξω από το Μέγαρο. Ηδη πρόσκληση σε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο για σήμερα το πρωί, έχει απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας, ενώ επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους του Λεκανοπεδίου που θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας (10 - 1) να συγκεντρωθούν έξω από το Μέγαρο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες ο πρόεδρος και γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νώντας Λαμπρακάκης και Γιάννης Στρατηγός,αντίστοιχα, κάλεσαν τους εργαζόμενους των σωματείων μελών της ΠΟΕ - ΟΤΑ να δώσουν το αγωνιστικό "παρών", να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική εκχώρησης αρμοδιοτήτων της ΤΑ στον ιδιώτη, που φορτώνει και νέα βάρη στους δημότες, να απαιτήσουν πόρους και ορθολογική διαχείριση, να διατηρηθεί ο λαϊκός θεσμός της ΤΑ.

Συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση έχουν ήδη δηλώσει σωματεία από διάφορες πόλεις, όπου αναμένεται να γίνουν ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. "Η επιλογή να γίνει η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής, σηματοδοτεί την πολιτική που θέλει την ΤΑ, έρμαιο των ιδιωτών. Κόντρα σ' αυτή την πολιτική εκχώρησης, που στηρίζεται στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ που θέσπισε η κυβέρνηση, καλούμε τους πολίτες σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους", σημείωσε ο Γ. Στρατηγός.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε τελικά να κάνει την ομιλία του σήμερα, στο Μέγαρο του Λαμπράκη και όχι στο χώρο του συνεδρίου αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα ένα «ατύχημα» με απορριμματοφόρο(2023-03-29 00:00:00.0)
Στις 19 του Απρίλη το πανελλαδικό συλλαλητήριο(2013-04-10 00:00:00.0)
Απεργία εργαζομένων στους ΟΤΑ(2002-02-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση εργαζομένων στους δήμους(2001-12-11 00:00:00.0)
Ολα στο "βωμό" του όλα...(1997-02-12 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι(1996-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ