Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης φαρμακοεργατών!

Ομοσπονδία και ΓΣΕΕ ζητάνε αυτόφωρο δίωξη του εργοδότη και παρέμβαση του υπουργού Εργασίας για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή

Από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο φάρμακο προέρχεται το πρώτο έγγραφο "εργασίας" που έλαβε χτες ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος.Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του αντιπροέδρου του κλαδικού σωματείου, Γ. Μπεκιάρη, από την επιχείρηση καλλυντικών ΙΝΤΕΡΜΕΓΚΟ ΕΛΛΑΣ του ομίλου Γεωργαντά στα Μελίσσια, την περασμένη Παρασκευή.

Οπως επισημαίνεται, η απόλυση έγινε για καθαρά αντισυνδικαλιστικούς λόγους και κατά παράβαση του ν.1264/82. Ο απολυμένος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του επιχειρησιακού σωματείου και επί μία δεκαετία πρόεδρός του. "Η ενέργεια αυτή - τονίζεται - έρχεται σε "αρμονία" με την κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο (απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, συρρικνώσεις, συγχωνεύσεις, χτύπημα εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κλπ.), ενώ την ίδια περίοδο μεγαλώνουν τα κέρδη των βιομηχάνων και επεκτείνεται η δραστηριότητά τους".

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί αυτή την παρανομία και καλεί τον υπουργό να παρέμβει για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή. Καλεί, επίσης, τον εισαγγελέα να ασκήσει αυτόφωρο διαδικασία για τη σύλληψη του υπεύθυνου εργοδότη που παραβίασε τόσο απροκάλυπτα το νόμο.

Την "παράνομη και εκβιαστική" απόλυση καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ,η οποία καλεί την επιχείρηση να επαναπροσλάβει αμέσως τον συνδικαλιστή. Καλεί επίσης τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει, καθώς και τον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ