Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΗΜΙΤΗΣ
Προεδρικές "επιφυλάξεις" για τη Μαδρίτη

Τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες του για τη Συμφωνία της Μαδρίτης φέρεται να εξέφρασε χτες στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος,τον οποίο ο Κ. Σημίτης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποκλείεται, με προσεκτικό και έμμεσο, πλην σαφή, τρόπο, να διατυπώσει τις επιφυλάξεις του στα πλαίσια δημόσιας εμφάνισής του σε νησί του Αιγαίου, εντός του καλοκαιριού. Ας σημειωθεί ότι στη συνήθη ανακοίνωση, που εκδίδει κάθε φορά η Προεδρία της Δημοκρατίας μετά το τέλος ανάλογων συναντήσεων, δεν αναφέρεται τίποτα πέραν της πραγματοποίησης της συνάντησης. Παρά δε το γεγονός ότι οι πληροφορίες για τις εκφρασθείσες ανησυχίες του Κ. Στεφανόπουλου είδαν το φως της δημοσιότητας χτες από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση διάψευσης από την Προεδρία.

Πάντως από την πλευρά της κυβέρνησης υποστηριζόταν ότι "όλα πήγαν καλά" στη συνάντηση, περιορίζονταν να επαναλαμβάνουν την έκφραση ικανοποίησης του πρωθυπουργού μετά τη συζήτηση και αναρωτιούνται, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, μήπως συνιστούν εκδήλωση πικρίας για το καθυστερημένο της ενημέρωσης.

Περί... "μαστιγίων"

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η χτεσινή μέρα και μέχρι την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης του ΕΓ, κινήθηκε στον αστερισμό... του "μαστιγίου". Πάντως, ο, και "εισηγητής" της πρότασης προς τον Κ. Σημίτη να πάρει το "μαστίγιο", γραμματέας του κόμματος Κ. Σκανδαλίδης,μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προέβη σε, μάλλον ατυχείς, διευκρινίσεις. Σύμφωνα με αυτές, η φράση του "δεν αφορούσε μονάχα το κείμενο των 22 βουλευτών", αλλά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που εμφανίζονται σε όλα τα επίπεδα κυβέρνησης και κόμματος...

Οι παραπάνω συμβουλές του Κ. Σκανδαλίδη προκάλεσαν τις αντιδράσεις των Στ. Παπαθεμελή και Ε. Βερυβάκη,οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι "ποινικοποιεί τον πολιτικό λόγο". Οσο για τον Γ. Σουλαδάκη,που χαρακτήρισε το κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης "ώριμη κίνηση", υποστήριξε ότι "η εποχή των μαστιγίων έχει τελειώσει" και συμπλήρωσε ότι "πρέπει να φύγει και η εποχή αυτών που λένε ζήτω σε όλα ή κάτω σε όλα".

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε χτες σε κριτική εναντίον των "22", που "δημιουργούν προβλήματα και δυσκολεύουν το κυβερνητικό έργο", ενώ υποστήριξε ότι ο Κ. Σημίτης έχει επιλέξει "τη δύναμη της πειθούς και όχι την πειθώ της δύναμης"... Παράλληλα, ο Δ. Ρέππας απέρριψε κάθε σκέψη για συζήτηση - ψήφιση στη Βουλή του κοινού ανακοινωθέντος, αλλά και σύγκληση της ΚΟ για το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεταξύ εκλογικού νόμου και... ζαρζαβατικών(2003-07-15 00:00:00.0)
Τώρα ζητά πρόωρες εκλογές(2000-02-04 00:00:00.0)
Ολοταχώς για εκλογές το Μάρτη η κυβέρνηση(1999-12-18 00:00:00.0)
Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας(1996-11-12 00:00:00.0)
Δεύτερη συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη(1996-02-02 00:00:00.0)
Ξεκινάει μια καινούρια εποχή(1996-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ