Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Να αλλάξει η σύνθεση του ΕΓ ζήτησε ο Θ. Πάγκαλος

Σε επίθεση της "εκσυγχρονιστικής" πλειοψηφίας εναντίον των "διαφωνούντων" εξελίχθηκε η χτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ, όπου η εσωκομματική "αντιπολίτευση" σιώπησε...

Ζήτημα ανασύνθεσης του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ έθεσε, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του οργάνου, ο Θ. Πάγκαλος,ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για όργανο με την ευθύνη να καθοδηγεί το κόμμα και όχι "ορισμένοι εξ υμών", όπως είπε, να ζητούν ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. "Φωτογραφίζοντας" δε τον Παντ. Οικονόμου,υποστήριξε την άποψή του, λέγοντας ότι μέλος του ΕΓ κατευθύνει τους διαφωνούντες μέσα στο κόμμα, καθώς είναι γνωστό πως ο τελευταίος αποτελεί έναν από τους συγγραφείς των κειμένων που έχουν δημοσιοποιήσει οι "διαφωνούντες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η επιθετική στάση που κράτησε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνεδρίαση, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη από τις συνολικότερες προθέσεις Σημίτη πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι. Και αυτό για δυο λόγους: Πρώτον,διότι συνηθίζεται, πλέον, ο Θ. Πάγκαλος να παίζει το ρόλο "πολιορκητικού κριού" για την προώθηση της τακτικής Σημίτη, στον οποίο, κατά καιρούς "δανείζει"... τη φωνή του για να πει πράγματα που δε θα μπορούσε και δε θα ήθελε να πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεύτερον,η χτεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε πεδίο εκδήλωσης μιας συνολικής επίθεσης της "εκσυγχρονιστικής" και πλειοψηφούσας πτέρυγας του ΕΓ προς τους υπολοίπους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Θ. Τσουκάτος έβαλλε κατά των "22", λέγοντας ότι ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται σε συνεννοήσεις και επαφές με άλλα κόμματα και συγκεκριμένα την ΠΟΛ. ΑΝ. του Αντ. Σαμαρά. Παράλληλα, ο Μ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την τακτική "αντισημιτικών μπλοκ", που όπως είπε διακινούν κείμενα κατά του πρωθυπουργού στις κομματικές οργανώσεις.

Το βάρος της αντιπαράθεσης στο ΕΓ επιχείρησε να σηκώσει ο Μ. Δασκαλάκης, ο οποίος, τελικά, έμεινε μόνος, αφού κανείς εκ των Αρσένη, Οικονόμου και Τσοχατζόπουλου δεν τοποθετήθηκε,με το πρόσχημα ότι θα πάρουν το λόγο στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΓ στις 28 Ιούλη... Ο Μ. Δασκαλάκης τάχθηκε εναντίον του κοινού ανακοινωθέντος της Μαδρίτης, υποστηρίζοντας ότι με όσα υπογράφτηκαν εκεί τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο της πολιτικής της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα. Παράλληλα, από πλευράς Κακλαμάνη έγινε λόγος για τα φαινόμενα χαλάρωσης που επικρατούν στην ΚΟ, που "εκθέτουν" το κόμμα.

Πριν γίνουν γνωστά τα παραπάνω, καθώς η συνεδρίαση έληξε αργά το βράδυ, ο Κ. Σκανδαλίδης είχε προχωρήσει σε δηλώσεις στο ενδιάμεσο διάλειμμα. Σύμφωνα με αυτές αναρωτήθηκε "γιατί να συζητήσουμε το θέμα των "22";" (!), αφού, όπως είπε, το θέμα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και πάρθηκε ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ