Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
«Καμία υποταγή στον ιμπεριαλισμό»

Motion Team

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είμαστε πολλοί. Εχουμε τη δύναμη. Αυτό το μήνυμα - κάλεσμα αναδείχτηκε μέσα από τη συζήτηση που εξελίχθηκε, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων εργαζόμενων, νέων, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τον πόλεμο. Στο βήμα ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του Κόμματος.

«Υπάρχουν δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι. Πόλεμοι των πρωτοπόρων τάξεων και πόλεμοι των καθυστερημένων τάξεων. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι άδικοι πόλεμοι» σημείωσε ο Χρ. Κόφφας, αναφερόμενος σε απτά παραδείγματα της εποχής μας (Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν)... «Οσο ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται, η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να γλιτώσει από τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου», συνέχισε. «Το ΚΚΕ τονίζει ότι απαιτείται αύξηση της διεθνιστικής αλληλεγγύης άμεσα στους λαούς που αντιστέκονται, αλληλεγγύη με τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα. Καμία εμπλοκή της χώρας. Και στις επικείμενες εκλογές να βγούμε με κόκκινους δήμους και νομαρχίες», κατέληξε.

«Βλέπουν τη νεολαία σαν αναλώσιμο εμπόλεμο υλικό» πρόσθεσε η Λ. Κανέλλη. «Αν δεν αντισταθούμε. Αν δεν υπάρξουν αύριο κόκκινοι δήμοι και νομαρχίες, θα είναι σα να ανοίγουμε τις πόρτες στον πόλεμο», τόνισε, καλώντας να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό μέτωπο, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα σε όλα τα μέτωπα.


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ