Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Οδηγούμαστε σε ένα σχολείο των μάνατζερ»

Με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας συναντήθηκε χτες στον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στην εκπαίδευση εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που χτες συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία έγινε στο πλαίσιο των επαφών της ΔΟΕ με τα κόμματα μπροστά στην πενθήμερη απεργία του κλάδου, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Υποστηρίζουμε αναμφισβήτητα τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, τη βελτίωση των συνθηκών δουλιάς, την κατάργηση μορφών απασχόλησης, όπως είναι οι ωρομίσθιοι. Σήμερα τα σχολεία έχουν ανάγκη από όλους τους δασκάλους, και από αυτούς που δεν είναι διορισμένοι, ακριβώς γιατί πρέπει και λιγότερα παιδιά να είναι στην τάξη.

Πέρα από αυτό, είμαστε ριζικά αντίθετοι με τα μέτρα που προωθούνται. Οδηγούμαστε σε ένα σχολείο των μάνατζερ, οδηγούμαστε σε ένα σχολείο που θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς και οδεύουμε κυριολεκτικά και ταχύτατα σε μια πλήρη και πιο ανοιχτή κατηγοριοποίηση των σχολείων, από τάξη σε τάξη, μέσα στην τάξη, σε επίπεδο Δήμου και περιοχής.

Επιπλέον, μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους τα νέα προγράμματα διδασκαλίας - ορισμένα από αυτά τα νέα βιβλία τα έχουμε μελετήσει - και πέρα από το γεγονός ότι δε γυμνάζουν τη σκέψη και την κριτική στάση του μαθητή, δεν του δίνουν μεθοδολογία, βρίθουν από αντιεπιστημονικές και ανορθολογικές απόψεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ