Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Διαρθρωτικά Ταμεία στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τη διοχέτευση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας με παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά «με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής».

Ο Γ. Τούσσας είπε συγκεκριμένα: «Η απόφαση - πλαίσιο για τα Διαρθρωτικά Ταμεία αξιοποιείται από την ΕΕ, τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι στόχοι που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή Στρατηγική της Λισαβόνας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προωθείται με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, με το χτύπημα των μισθολογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων είναι πλούτος που παράχθηκε με σκληρή δουλιά της εργατικής τάξης, κλεμμένη υπεραξία που διοχετεύεται μέσα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας. Οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων διοχετεύονται σε τομείς που ενδιαφέρουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και ταυτόχρονα δίνονται «ψίχουλα» προκειμένου να «απορροφηθεί» η λαϊκή αγανάκτηση και να χειραγωγηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ενώ οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες αυξάνονται στην ΕΕ, το βάρος των Διαρθρωτικών Ταμείων στο προϋπολογισμό της για την περίοδο 2007 - 2013 μειώνεται και περνάει από το 0,41% στο 0,37%. Ταυτόχρονα, αξιοποιείται η διεύρυνση της ΕΕ και η αστική στατιστική και εξαιρούνται από τις χρηματοδοτήσεις περιοχές που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταψηφίζει την απόφαση - πλαίσιο. Η εργατική τάξη, γενικότερα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα απορρίπτουν και αντιπαλεύουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και τους φορείς της στα κράτη - μέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ