Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... βιομηχανικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΙΑ χτες για τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που παρουσίασε την κυβερνητική πορεία στη συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Είχε άλλωστε τόσα πολλά να πει για να ευχαριστήσει το ακροατήριο...

Πρακτικά, μπορούσε να αναφερθεί στο 90% των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν στη Βουλή και να μπορεί να εντοπίσει πλήθος διατάξεων που ευνοούσαν και θα ευνοήσουν περισσότερο στο μέλλον τους βιομηχάνους.

Το υπόλοιπο 10% δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει γιατί ευνοεί αποκλειστικά τους ...εφοπλιστές.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ, όμως, ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου, που υποσχέθηκε στους βιομηχάνους ...απελευθέρωση. Αν δε γνωρίζει κανείς πρόσωπα και πράγματα θα νόμιζε ότι μιλούσε στους πλέον καταπιεσμένους Ελληνες.

«Θα απελευθερωθείτε από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού», τους είπε, κι αυτοί βέβαια χάρηκαν. Ως γνωστόν, η «καλή επένδυση» πρέπει πάντα να έχει εναλλακτικές λύσεις.

Κι επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετωπίζονται ως ...επένδυση από τον ΣΕΒ, είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του αποτελούν πάντα μια εναλλακτική μορφή διασφάλισης των συμφερόντων τους.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, βέβαια, ήταν λογικό ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ να λέει ό,τι ...θέλει και να δηλώνει πως ο σύνδεσμος είναι παράγοντας «παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας».

Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα το νέο πρόεδρο του ΣΕΒ. «Μεθυσμένος» απ' όσα άκουσε, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπέρδεψε την παραγωγή του πλούτου με την καταλήστευσή του και τις θέσεις εργασίας με τις θέσεις εκμετάλλευσης και ξεζουμίσματος των εργαζομένων...

Οπως όλοι γνωρίζουν, εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ο «πλούτος» των μελών του ΣΕΒ παράγεται από την εργασία άλλων. Αυτών που δουλεύουν στα εργοστάσια και μάλιστα κάτω από τις χειρότερες συνθήκες τις περισσότερες φορές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ