Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σταθερά στην τροχιά του ταξικού αγώνα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου

Εχοντας μπροστά τη σοβαρή πολιτική μάχη των εκλογών του σωματείου (7 - 16 Απρίλη) και τη μάχη της 24ωρης απεργίας αύριο, 15 Μάρτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις εργασίες της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την περασμένη Κυριακή, επιβεβαιώνοντας τον ταξικό του προσανατολισμό.

Το σώμα, στη συντριπτική του πλειοψηφία, υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Επιβεβαίωσε τον ταξικό προσανατολισμό του Συνδικάτου, με αίσθημα ευθύνης για τα κλαδικά και τα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης, που είναι ενιαία. Υπερψήφισε τον προγραμματισμό δράσης του Συνδικάτου, με βάση το αγωνιστικό, διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.

Εντοπίστηκαν τα προβλήματα του κλάδου των οικοδόμων και των εργαζομένων στις κατασκευές. Αναδείχτηκε η αιτία από όπου πηγάζουν, δηλαδή η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Καταγγέλθηκε η λογική της ταξικής συνεργασίας και του συμβιβασμού. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να πυκνώσουν οι γραμμές του Συνδικάτου με νέους εργαζόμενους και οικονομικούς μετανάστες. Ειδικά οι μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου να μπουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια.

Το Συνδικάτο σε αυτά τα 3 χρόνια δράσης, με μπροστάρη την Ομοσπονδία Οικοδόμων, έδωσε σοβαρές μάχες στους χώρους δουλιάς για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του κλάδου, ενάντια στις προσπάθειες ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας, ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία, για τη διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Συντόνισε τη δράση του με τη μικρομεσαία αγροτιά του νομού. Βρέθηκε μπροστά στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, καταδικάζοντας την εγκληματική δράση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Αντιπάλεψε τη λογική της ταξικής συνεργασίας, του συμβιβασμού και ήρθε σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τις άλλες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ