Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πέτρα» ... με τα φτερά της τέχνης

Σωκράτης Μάλαμας (17/7)
Σωκράτης Μάλαμας (17/7)
Το Φεστιβάλ Πέτρας, κορυφαίος θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, άνοιξε χθες τη φετινή του αυλαία με μια θριαμβευτική συνεργασία, του Θάνου Μικρούτσικου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Το φετινό φεστιβάλ είναι δομημένο σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, που χρονικά προσδιορίζεται μέχρι τις 17 Ιουλίου, το φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από το χώρο της σύγχρονης ελληνικής έντεχνης μουσικής, από το λαϊκό τραγούδι, την έθνικ σκηνή και την ηλεκτρική ροκ, αλλά και μπλουζ.

Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη σε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που παρουσιάζονται από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης. Κοινή εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν αποκλειστικά και μόνο για το Φεστιβάλ Πέτρας οι Συνήθεις Υποπτοι με τον Μανώλη Φάμελο, στις 23 Ιουνίου. Ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί και η συνάντηση των Πυξ - Λαξ με τους Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα, που κάνουν μια στάση στο θέατρο Πέτρας, στις 10 Ιουλίου. Η ενότητα αυτή ολοκληρώνεται με δύο μοναδικές μουσικές προσωπικότητες, τον Σωκράτη Μάλαμα στις 17 Ιουλίου και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στις 15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας, το Φεστιβάλ Πέτρας τιμά το λαϊκό τραγούδι και έναν γνήσιο εκπρόσωπό του, τον Κώστα Βίρβο, για τον οποίο θα μιλήσει ο Πάνος Γεραμάνης και θα τραγουδήσουν: Αθηναϊκή Κομπανία, Ρένα Κουμιώτη, Χαρούλα Λαμπράκη, Τάκης Μπίνης, Λάκης Χαλκιάς, Μάνος Παπαδάκης και Αντώνης Παπαϊωάννου (27 Ιουνίου).

Στην ηλεκτρική μουσική σκηνή, το Φεστιβάλ Πέτρας φιλοξενεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου τους Rage Against The Machine, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και το Σάββατο 17 Ιουνίου τους Demons and Wizards, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο Athens Blues Festival, που φέτος συγκεντρώνει μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της σκηνής του κλασικού ηλεκτρικού αμερικάνικου μπλουζ (29 - 30 Ιουνίου).

«Δον Κιχώτης» από την «Παιδική Αυλαία» (21/6)
«Δον Κιχώτης» από την «Παιδική Αυλαία» (21/6)
Ομως, και η ελληνική ηλεκτρική σκηνή έχει τη δική της θέση στο θέατρο Πέτρας. Τα Ξύλινα Σπαθιά στις 5 Ιουλίου και οι Ακτιβ Μέμπερ στις 8 Ιουλίου. Το Φεστιβάλ Πέτρας από φέτος θεσμοθετεί ένα μόνιμο βήμα για τα νέα συγκροτήματα της Δυτικής Αθήνας, παρουσιάζοντας τους: ΟΝΑΡ - ΝΤΟΜΕΝΙΚΑ - ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ ΔΙΑΒΑΤΕΣ - ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ (14 Ιουλίου).

Το Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, με ένα σύνολο από 50 καλλιτέχνες, θα μας μυήσει στον παραδοσιακό χορό, στη μουσική και τα τραγούδια της Γεωργίας (3 Ιουλίου), ενώ Ελληνες και Ινδοί θα ξαναβρεθούν στο θέατρο Πέτρας (12 Ιουλίου) για να ενισχύσουν τους κοινούς μουσικούς δεσμούς που προσδιόρισαν πέρυσι στον ίδιο χώρο.

Ο πρώτος κύκλος συμπληρώνεται με δυο παραστάσεις παιδικού θεάτρου. Οι μικροί φίλοι μπορούν να απολαύσουν με δωρεάν είσοδο τον «Δον Κιχώτης» από την «Παιδική Αυλαία» του Γιάννη Καλατζόπουλου (21 Ιουνίου) και «Εγώ Ρομπότ... Εσύ;» από την Παιδική Σκηνή της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου (24 Ιουνίου).

Στη δεύτερη ενότητα, κυρίως θεατρική, που θα διαρκέσει από 23 Αυγούστου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθούν έξι θεατρικές παραστάσεις: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, με τον ίδιο και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου (23 Αυγούστου). «ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ» από το θίασο «Ρόδα», σε σκηνοθεσία Μ. Περετζή (29 Αυγούστου). «Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» του Γιώργου Αρμένη, συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών, με τον Γιώργο Αρμένη (30 Αυγούστου). «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (3 Σεπτεμβρίου). Το Λαϊκό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει την παρωδία «www.oagapitikos tis voskopoulas.gr» stiw 11 kai 12 Septembr;ioy. «Εδουάρδος Β» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (13 Σεπτεμβρίου).

Αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο (27/6)
Αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο (27/6)
Τη θεατρική αυτή ενότητα συμπληρώνουν και δύο συναυλίες, του Δημήτρη Μητροπάνου, στις 6 Σεπτεμβρίου και του Μπάμπη Τσέρτου, στις 9 Σεπτεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ