Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ελεγχοι σε 12 νομούς για τις τιμές των καυσίμων

Στην πεπατημένη του «στρίβειν διά του αρραβώνος» εξακολουθεί να κινείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά στην καταλήστευση των καταναλωτών από τα μονοπώλια της εμπορίας υγρών καυσίμων. Ετσι, για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου, από τον Απρίλη του 2004, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, μπροστά στην πάγια καλοκαιρινή πρακτική της έντασης της κερδοσκοπίας σε τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές - αποτέλεσμα της ασυδοσίας της «ελεύθερης αγοράς» - αντί για οποιοδήποτε μέτρο, παραπέμπει το θέμα για διενέργεια ελέγχων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής ο Δ. Σιούφας ζητά να διερευνήσει κατά πόσο οι υψηλές τιμές που παρατηρούνται επί πολλές εβδομάδες σε δώδεκα νομούς, καθώς και στην Εθνική Οδό Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης συνιστούν εναρμονισμένη πρακτική. Πρόκειται για τους Νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Θεσπρωτίας, Ευρυτανίας, Κεφαληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λέσβου, Δωδεκανήσου. Η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφεται στην Κεφαλονιά, που διαμορφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην αμόλυβδη στα 0,997 ευρώ το λίτρο, τη στιγμή που η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα ήταν 0,933 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλη του 2004 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει παραπέμψει στην επιτροπή ανταγωνισμού για διερεύνηση το θέμα των τιμών των καυσίμων τρεις φορές. Η πρώτη αφορούσε όλη τη χώρα, η δεύτερη τις εθνικές οδούς και τα νησιά, η τρίτη μόνο τις εθνικές οδούς, ενώ πρόσφατα, τον προηγούμενο Ιούνη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου παρέπεμψε για διερεύνηση το θέμα των συμβάσεων μεταξύ εταιριών και πρατηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ