Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11586

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΡΑΜ ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ
Από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα

Στις 6 Ιούνη συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες του 20ού αιώνα, του Σοβιετικού, πολυβραβευμένου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου μουσουργού, διευθυντή ορχήστρας, παιδαγωγού και μουσικο-πολιτικού παράγοντα Αράμ Χατσατουριάν. Η ζωή, το έργο και η κοινωνική δράση αυτού του σημαντικού ανθρώπου δεν αντανακλούν μόνο μια μουσική μαεστρία, έργα της οποίας στολίζουν το ρεπερτόριο όλων των σπουδαίων ορχηστρών του κόσμου. Αποτελούν, ταυτόχρονα και αξεδιάλυτα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανεπανάληπτου και μέχρι σήμερα αξεπέραστου μεγαλείου του σοβιετικού εκπαιδευτικού συστήματος. Της σοσιαλιστικής αντίληψης, δηλαδή, για την καλλιτεχνική παιδεία, για την προσφορά στο νέο άνθρωπο όλων των δυνατοτήτων ώστε να κατακτήσει τη γνώση και να καλλιεργήσει το προσωπικό ταλέντο.

� Ivan Vdovin - www.agefotosto


ΣΕΛ.  4


«'Η παλεύεις και νικάς, ή σκύβεις το κεφάλι και περνάς»

Ο θίασος «Βήματα», της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, θα παρουσιάσει το καλοκαίρι, σε περιοδεία, το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Ο Φώντας», που αποτελεί έναν από τους μικρούς «θησαυρούς» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.


ΣΕΛ.  3
ΟΓΕ
Αλληλεγγύη στις οικογένειες μεταναστών

Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της ΟΓΕ να συζητήσει με τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά για το φαινόμενο της μετανάστευσης και τις αιτίες της, στην προσπάθεια να συμβάλει ώστε να ενισχύεται το αίσθημα της αλληλεγγύης εργαζομένων, αποτελεί η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Γεια σου φίλε!».


ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρατηρώντας τον Κρόνο και τους δορυφόρους του

Από την εκτόξευσή της το 1997, η διαστημοσυσκευή «Κασσίνι» έχει ταξιδέψει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και έχει στείλει στη Γη 450 γιγαμπάιτ δεδομένων, που περιλαμβάνουν πάνω από 300.000 φωτογραφίες του ταραχώδους Κρόνου, των όμορφων δαχτυλιδιών του και του πλούσιου και σύνθετου συστήματος φυσικών δορυφόρων του.


ΣΕΛ.  9
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο στίβος σε οριακή κατάσταση

Την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ο ελληνικός στίβος αγγίζει το σημείο μηδέν.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ