ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούλη 2009
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη

Στις 7.30 μ.μ. στην πύλη της ΕΤΜΑ

Η Σωτηρία είναι ζωντανή, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες της εργατιάς και της νεολαίας
Η Σωτηρία είναι ζωντανή, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες της εργατιάς και της νεολαίας
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, για τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ, διοργανώνουν, μεθαύριο Τρίτη 28 Ιούλη, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Αγίας Αννης και Ιερά Οδός), στις 7.30 μ.μ.

Η περίοδος στην οποία πραγματοποιείται η εκδήλωση - τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι συνδιοργανωτές - χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση που το ίδιο δημιούργησε για να κάνει ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη. Η νέα επίθεση - σημειώνουν - «απαιτεί γενικό ξεσηκωμό για την απόκρουσή της και ένταση της πάλης για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με ταξική ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη. Η οργάνωση της εργατικής τάξης, η μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δημιουργούν προϋποθέσεις για αγώνες με προοπτική. Αυτόν το δρόμο επέλεξε η Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε και εμείς για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην αγωνιστική εκδήλωση της Τρίτης απευθύνει, με ανακοίνωσή του, και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. «Η δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου τότε είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας της αστικής δημοκρατίας, της ταξικότητας της σημερινής δημοκρατίας, είναι άλλη μια απόδειξη ότι η αστική δημοκρατία περιφρουρεί το "ιερό" δικαίωμα του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται τον εργάτη. Σήμερα οι νέοι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ζουν στο πετσί τους τον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία που οργιάζει στους τόπους δουλειάς, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις απολύσεις απεργών εργατών που δε σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά, γνωρίζουν την ταξικότητα της Δικαιοσύνης που διώκει τους συνδικαλιστές που δε συνδιαλλάσσονται με την εργοδοσία όπως οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζει το ΚΣ.

«Η Σωτηρία είναι ανάμεσα στους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της εργατικής τάξης», υπογραμμίζει το ΚΣ και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Τιμάμε τη μνήμη της αντιπαλεύοντας τον αντικομουνισμό, που έχει στόχο να θωρακίσει τη δικτατορία του κεφαλαίου, αποδεικνύει πόσο σάπιο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αντιπαλεύουμε τον αντικομουνισμό, που αναπτύσσεται ενιαία από την ΕΕ και από τα αστικά κόμματα, γιατί αυτός πηγαίνει χέρι - χέρι με την ενίσχυση της καταστολής, το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Συνεχίζουμε για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για τη λαϊκή αντεπίθεση».

ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Ακρόπολη

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., για τα 64 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 64 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς το 1945. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «64 χρόνια μετά. Ποτέ πια Χιροσίμα. Οχι στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα». Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στην κινητοποίηση «για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας. Να καταγγείλουμε τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας του Αντιφασιστικού Αγώνα και της Νίκης των Λαών».


Στη μνήμη

ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗ και 1 χρόνος από το θάνατο του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗ. Η γυναίκα του Κυριάκου Ασπασία και τα παιδιά του Ελευθερία, Αντώνης, Τασούλα, Χάρης και ο αδελφός τους Βαγγέλλης Τιρτιράκης, προσφέρουν για το κτίριο του Αρχείου του Κόμματος 350 ευρώ και για τον «Ρ» επίσης 350 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΩΤ.

Σήμερα, Κυριακή 26.7.09 και ώρα 10.30 πμ, στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια Πειραιά, γίνεται το μνημόσυνο του αγαπημένου μας πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ.

Η σύζυγος Ευαγγελία

Τα παιδιά Γεώργιος, Μιχαήλ, Αμαλία και Αγγελική

Τα εγγόνια, οι λοιποί συγγενείς

***

ΦΩΤ.

Ενας χρόνος πέρασε από το ύστατο χαίρε, του συντρόφου και αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, στις 4/8/2008.

Αντιστασιακός, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε σχεδόν σε όλους τους τόπους εξορίας επί 18 έτη.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε 200 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ με σκοπό να ξεκινήσουν ενέργειες για την ανασύνταξη της τοπικής οργάνωσης της Μεγαλόπολης.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη.

Η Γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

Την Κυριακή 26.7.2009 ώρα 9 το πρωί γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΜΙΧΑΛΗ ΧΕΛΗ, στον Αγιο Σπυρίδωνα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι της Διοίκησης και οι εργαζόμενοι στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ
Εκδήλωση σήμερα στη Σάμο

Η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Μαραθόκαμπου διοργανώνουν εκδήλωση - προσκύνημα τιμής και μνήμης των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, σήμερα Κυριακή 26/7, στις 11 π.μ., στο μνημείο του ΔΣΕ στη θέση Ξυνιάς του Κέρκη.

Εκδήλωση στο Κρανίδι

Η Κομματική Οργάνωση Ερμιονίδας του ΚΚΕ, διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Κρανίδι, στην αίθουσα του 2ου Νηπιαγωγείου (κινηματογράφος), σύσκεψη-συζήτηση με θέμα: «Τελικά συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και δράση του Κόμματος το επόμενο διάστημα». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Η Διεύθυνση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» ενημερώνει τους φίλους και τους επισκέπτες ότι το Κέντρο θα παραμείνει κλειστό το διάστημα από 31/7/2009 μέχρι και 21/8/2009.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ