Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
«Ο λαός δεν αντέχει να πληρώνει άλλους φόρους»

Κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών σε εφορίες, ενάντια στη φοροληστεία των εργατικών νοικοκυριών

Από την κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη
Από την κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη
Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες, πραγματοποίησαν χτες Λαϊκές Επιτροπές αντιδρώντας στη φοροληστεία και τα χαράτσια της κυβέρνησης.

Στην Εφορία Νέας Σμύρνης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, με πανό που έγραφε: «Οργανωμένη πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Να πάρουν πίσω τα χαράτσια και τους αντιλαϊκούς φόρους» στάθηκαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου και μοίραζαν ανακοίνωση σε όσους ετοιμάζονταν για συναλλαγή με την εφορία, καλώντας τους σε οργανωμένη και συντονισμένη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Η κατάσταση έχει ξεπεράσει και το ...απροχώρητο. Ηρθα να κάνω διακανονισμό του χαρατσιού της ΔΕΗ, γνωρίζοντας πως και με τον επικείμενο διακανονισμό δεν θα είμαι σε θέση να τον πληρώσω. Αλλά και τι να κάνω; Η μόνη λύση είναι να καταργηθεί γιατί πολύ απλά δεν έχουμε να πληρώσουμε», ανέφερε ένας εργαζόμενος που ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ και είναι απλήρωτος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

«Αν πληρώσω όλα τα μπιλιέτα που μου στέλνουν στο τέλος δεν θα πάρουν τίποτα, αφού δεν θα μου έχουν περισσέψει λεφτά για φαγητό και φάρμακα. Πόσο πια να αντέξω χωρίς φαγητό και φάρμακα; Αυτοί θα μας τελειώσουν πριν την ώρα μας, κάτι πρέπει να γίνει» μας είπε ένας 74χρονος συνταξιούχος που προσήλθε κι αυτός για διακανονισμό του χαρατσιού.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής με υπεύθυνους της Εφορίας απαίτησαν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσουν σε καμιά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε οποιονδήποτε δεν μπορεί να καταβάλει αυτούς τους υπέρογκους φόρους.

Στο Βύρωνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΟΥ Βύρωνα πραγματοποίησαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Βύρωνα και Καισαριανής. Τα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσαν τον κόσμο για το ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος γι' αυτή την κατάσταση, της οικονομικής αφαίμαξης των οικογενειών μέσω των φορολογικών μέτρων.

Οπως τόνισε ο Γιώργος Βρεττάκης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα αντιλαϊκά τους μέτρα όπως είναι το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το χαράτσι της ΔΕΗ. Από την πλευρά του ο Σήφης Τσιριπίδης από τη Λαϊκή Επιτροπή Καισαριανής είπε: «Δυστυχώς έχουμε το πιο συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν οικογένειες που είναι άνεργοι και οι δύο γονείς ή είναι ο ένας από τους δύο αλλά και ο ένας είναι κακοπληρωμένος ή απλήρωτος τις περισσότερες φορές. Πριν ένα χρόνο συναντούσαμε οικογένειες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα, τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν τα βασικά όπως είναι γάλα για τα παιδιά, τρόφιμα. Κόβουν και πράγματα που παλιά τα θεωρούσαμε δεδομένα. Να βοηθούν οι γονείς τα παιδιά τους για πράγματα του σχολείου».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν, χτες επίσης, μέλη της Επιτροπής Ανέργων Καλλιθέας, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκαναν μέλη της Επιτροπής εντός του υποκαταστήματος, υπάλληλοι του ΟΑΕΔ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, ωστόσο άνεργοι που περίμεναν υπομονετικά στις ουρές εκείνη την ώρα, επέβαλαν να γίνει η συζήτηση κανονικά.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα οργάνωσε, χτες, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Τρικάλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ