Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΡΟΤΑ της κυβερνητικής πολιτικής για αύξηση του κόστους προσφυγής στα δικαστήρια είναι και η υπ' αριθμό 601/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίθηκε συνταγματική διάταξη του νόμου 3900/2010 για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, όπου αυξάνεται το παράβολο στα 100 ευρώ από 4,40 ή 25 ευρώ. Να σημειωθεί ότι καταβολή του πρόσθετου παράβολου είχε «παγώσει» σε διάφορα διοικητικά πρωτοδικεία της χώρας μαζί και οι σχετικές δίκες, καθώς τα πρωτοβάθμια δικαστήρια είχαν κρίνει αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη. Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ σημειώνεται ότι το παράβολο των 100 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί «δεν είναι κατά την κοινή πείρα τέτοιου ύψους, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι παρεμποδίζει το δικαίωμα του προσφεύγοντα και εν γένει του διοικούμενου να προσφύγει ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων»!

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι δικτυακοί τόποι της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Ελληνα πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων. Οι δικτυακοί τόποι έπαψαν να λειτουργούν λίγο μετά την ανάρτηση μηνυμάτων των «ακτιβιστών» Anonymous στο Twitter. Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, οι δικτυακοί τόποι τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος. Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν αργότερα και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που οργανώνει το Συνδικάτο τους, πραγματοποίησαν χτες το πρωί αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδος και Πουλίου). Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που επί 45 μέρες τους έχει απλήρωτους, ενώ παράλληλα δεν έχει πληρώσει 4 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις προς τους συνταξιούχους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ