Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ βρήκε, χθες το πρωί, νεαρός μετανάστης, ο οποίος στην προσπάθειά του να διασχίσει τις γραμμές του τρένου στη συμβολή της Ιεράς οδού και Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο, παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Οπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο νεαρός άνδρας επιχείρησε να περάσει τη σιδηροδρομική γραμμή αγνοώντας τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 4307, που εκείνη την ώρα εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιάς, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

ΜΕ ΧΤΕΣΙΝΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης, ο εργατολόγος Χρ. Νικολιτσόπουλος και η Εύη Τσέκου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, με την υπ' αριθμ. 4/2010 απόφασή της, μείωσε την ποινή του πλοιάρχου του «Εξπρές Σαμίνα», το οποίο βυθίστηκε στις 26 Σεπτέμβη 2000 έξω από το λιμάνι της Πάρου, στα 5,5 χρόνια από κάθειρξη 12 χρόνων που του είχε επιβάλει το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά. Να σημειωθεί ότι ο Β. Γιαννακής έχει ήδη αποφυλακιστεί. Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας (MINOAN FLYING DOLPHINS) Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος βγήκαν από την αρχή «λάδι», αφού τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα (εξαγοράσιμη ποινή).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, με νέα εγκύκλιό του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου, ρυθμίζονται θέματα μετατάξεων από τις σημερινές κρατικές περιφέρειες στις αιρετές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 8 Ιούλη.

ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων από την Τετάρτη 23 Ιούνη έως τις 7 Ιούλη, αποφάσισε χθες η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη. Οι δικηγόροι αντιδρούν στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο Φορολογικό, στο Ασφαλιστικό και στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ