Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΔΕΗσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αισιόδοξος για την ετοιμότητα των νοσοκομείων σε περίπτωση μπλακ-άουτ λόγω του καύσωνα εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε απ' τη στήλη. «Εχουν, είπε, δοθεί αυστηρότατες οδηγίες, ώστε να λειτουργεί με πληρότητα και επάρκεια όλο το δίκτυο. Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουμε τις διαβεβαιώσεις, ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Θέλω να πιστεύω, ότι δε θα υπάρξει τίποτα από εκείνα που είναι προβλέψιμα. Ολοι είναι στις θέσεις τους, οδηγίες έχουν δοθεί με αυστηρότητα, τα Νοσοκομεία της χώρας είναι σε ετοιμότητα».

Ωστόσο όμως είναι αμφίβολο αν ακόμα και τα μεγάλα νοσοκομεία - που είχαν εκσυγχρονιστεί κάπως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων - μπορούν να αντέξουν μπλακ - άουτ μεγαλύτερα των τεσσάρων ωρών λόγω της κατάστασης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και των γεννητριών. Επιπλέον και οι κλιματισμοί των νοσοκομείων είναι ανεπαρκείς, καθώς δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρησή τους, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν αποψιλωθεί από τεχνικούς και ψυκτικούς. Κι έπειτα τα νοσοκομεία είναι ήδη γονατισμένα απ' τις ελλείψεις του προσωπικού. Και όλ' αυτά στο όνομα της μείωσης του κόστους λειτουργίας του εμπορευματοποιημένου και κατ' όνομα δημόσιου τομέα Υγείας.

Καλή η ετοιμότητα, αλλά ίσως χρειάζεται και καμιά ΔΕΗση.

Είμαστε όλοι... ένοχοι!

«Ελάτε να προβληματιστούμε και να πληροφορηθούμε για τις μικρές εκείνες αλλαγές στις συνήθειές μας που μπορούν να κάνουν το μέλλον του πλανήτη μας ασφαλές και ευοίωνο»...

Το κάλεσμα αυτό ανήκει στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ), που όπως διάφοροι άλλοι κυβερνητικοί φορείς διοργανώνει τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις για το περιβάλλον, προκειμένου να μας πείσει ότι η επιβίωση του πλανήτη είναι δική μας, ατομική υπόθεση του καθενός. Μ' αυτή τη λογική μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι το παιδί που πετάει το χαρτάκι από την τσίχλα του στο δρόμο, με ...τον εργοστασιάρχη που μολύνει συνειδητά - προκειμένου να μη χάσει από τα κέρδη του - τον αέρα, τη θάλασσα κ.ο.κ. Αυτό επιτάσσει η λεγόμενη οικολογική συνείδηση που θέλει να καλλιεργήσει η ΓΓΝΓ στους νέους. Κάτι σαν τον στίχο που τραγουδούσαν οι αδελφοί Κατσιμίχα «είμαστε όλοι ύποπτοι, κι εγώ κι εσύ κι η γάτα μου μαζί»...

Βλέπουν το πλοίο με το κιάλι

Το ένα μετά το άλλο τα νησιά ξεσηκώνονται στο πόδι από την ασταμάτητη πλέον υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα. Ηδη στη Λήμνο οι κάτοικοι βρίσκονται από την περασμένη βδομάδα σε συνεχείς κινητοποιήσεις, απαιτώντας μεγαλύτερα και ασφαλέστερα πλοία και να μην είναι το ταξίδι από το Λαύριο μέχρι το νησί τους «οδύσσεια» - τα δύο δρομολόγια που έχουν καθοριστεί είναι μέσω Ψαρρών και Αλεξανδρούπολης - ενώ στο πόδι βρίσκονται και οι κάτοικοι της Σύμης, αφού το νησί από το Δεκέμβρη δεν έχει σύνδεση με τον Πειραιά!

Την περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και φορέων της Λήμνου, όπου ο Κεφαλογιάννης λίγο πολύ τους πέταξε έξω από το υπουργείο. Την Τετάρτη αναμένεται στον Πειραιά να έρθουν και φορείς της Σύμης, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι, με τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, δεν ξεκίνησε ακόμα. Καιρός να καταλάβουν και οι νησιώτες ότι όσο οι εφοπλιστές κάνουν κουμάντο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, θα βλέπουν το πλοίο με το κιάλι.

Συνεχής επαλήθευση...

«Είναι εκδήλωση της συνεχώς εντεινόμενης κρατικής βίας και αστυνομοκρατίας, που δεν υπάρχει μόνο στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά σχεδόν παντού, στους δρόμους, στις πλατείες, στους τόπους δουλιάς, στις λαϊκές διαδηλώσεις - κινητοποιήσεις».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της για τον ξυλοδαρμό κρατουμένων στο ΑΤ Ομονοίας η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Και για όσους δεν κατάλαβαν τι εννοεί, τους παραπέμπουμε στη χτεσινή κινητοποίηση των εικαστικών που δικαιούνται «τιμητικής» σύνταξης, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου τους... «περίμεναν» τα ΜΑΤ!

Ακριβώς! Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν για να... αντιμετωπίσουν ηλικιωμένους, στην πλειοψηφία τους, καλλιτέχνες, οι οποίοι πήγαν να απαιτήσουν έστω αυτό που μετά από αγώνες τους θεσμοθέτησε η πολιτεία. Και σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπάθησαν να ακυρώσουν το δρώμενο που οι συγκεντρωμένοι είχαν ετοιμάσει. Και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να μπουν στο κρατικό κτίριο.

Για τους κομμουνιστές, το λαϊκό κίνημα γενικότερα, τα παραπάνω δεν εκπλήσσουν. Επιβεβαιώνουν απλώς το γνωστό, πλην συνεχώς επαληθεύσιμο: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία απ' αυτήν που ασκούν οι κλέφτες της υπεραξίας που παράγει η εργατική τάξη. Δηλαδή η βία που ασκείται από το σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό.

Ξαναπέφτει η μάσκα του ιμπεριαλισμού

Και ξαφνικά άνοιξαν οι κρουνοί... Αρθηκε, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, η συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού με την επιβολή απάνθρωπου οικονομικού εμπάργκο. ΕΕ και ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον τερματισμό του σε βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής, που αναγνωρίζουν μόνο στο πρόσωπο του Προέδρου Αμπάς και του πρωθυπουργού της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, και πρώην στελέχους του ΔΝΤ, Σαλάμ Φαγιάντ. Ακόμη και το Ισραήλ προανήγγειλε αποδέσμευση των περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ που παρακρατήθηκαν από αποδόσεις φόρων.

Παράλληλα, όλοι τώρα, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, δηλώνουν έτοιμοι για «διάλογο» και «ειρήνη». Ισραηλινοί αξιωματούχοι και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι «παραμένει πάντα στόχος το όραμα ενός ανεξάρτητου ενιαίου παλαιστινιακού κράτους»! Για να μην αναφέρει κανείς πως αίφνης η Κοντολίζα Ράις «συνειδητοποίησε» ότι υπάρχει ανάγκη για χορήγηση έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας, διά του ΟΗΕ, στη Λωρίδα της Γάζας και την ανακοίνωσε! Τη Λωρίδα της Γάζας που αναφερόταν ως «τόπος διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τον ισραηλινό στρατό» και καταγγελλόταν ότι ο πληθυσμός της υπόκειται «σε λιμοκτονία από τον παρατεινόμενο αποκλεισμό» από αξιωματούχους του ΟΗΕ, εδώ και μήνες, χωρίς καμία αντίδραση!

Ο παλαιστινιακός λαός γίνεται, σήμερα, αποδέκτης της προσοχής και της βοήθειας όλων όσοι κωφεύουν επί δεκαετίες, οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στις σκοτεινότερες, ίσως, στιγμές της πορείας του αγώνα του για ανεξαρτησία. Σήμερα, που Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη εμφανίζονται σαν δύο χωριστά κομμάτια. Σήμερα, που τα στρατιωτικά σκέλη των δύο μεγαλύτερων οργανώσεών του, «Φατάχ» και «Χαμάς», αγνόησαν επιδεικτικά (δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων για το ρόλο συγκεκριμένων παραφυάδων τους και τις διασυνδέσεις τους με ξένα κέντρα) τις εκκλήσεις των πολιτικών τους ηγετών, εμπλεκόμενες στις αιματηρότερες ενδο-παλαιστινιακές συγκρούσεις...

Η αντίδραση της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» σήμερα απέναντι στο Παλαιστινιακό ίσως είναι η μεγαλύτερη απόδειξη τόσο της, διά μεθοδευμένων σχεδίων, συνενοχής της για τη διαμορφωθείσα κατάσταση όσο και για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτές οι εξελίξεις. Σιγοντάροντας επί χρόνια την ισραηλινή περιφρόνηση για τις αποφάσεις του ΟΗΕ, κάνοντας τα στραβά μάτια στις διαρκείς κατάφωρες παραβιάσεις κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, υιοθετώντας ισραηλινή επιχειρηματολογία, αγνοώντας τους χιλιάδες νεκρούς, τα χιλιάδες ισοπεδωμένα σπίτια, τους δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους, «διαιρώντας» μέσα από την επιλογή «καλύτερων συνομιλητών» (π.χ. Αμπάς προ εκλογών και σήμερα) και αρνούμενες να δεχτούν τα αποτελέσματα αδιάβλητων εκλογών, επειδή έδωσαν πλειοψηφία στη «Χαμάς», (τα οποία επηρέασαν με τη στάση τους), οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν πέτυχαν τη γονυκλισία των Παλαιστινίων.

Κατάφεραν, όμως, να καλλιεργήσουν το έδαφος για διχόνοια και εξώθησαν μερίδα των ενόπλων στην αδελφοκτόνα αντιπαράθεση. Δε χύνουν καν κροκοδείλια δάκρυα. Αντίθετα, σπεύδουν να εκβιάσουν, πλέον, την παλαιστινιακή υποταγή. Και ο εκβιασμός είναι τόσο ωμός, που, εκτός του παλαιστινιακού λαού, θα πρέπει όλοι οι λαοί να διδαχτούν ότι δεν υπάρχουν λιγότερο κακοί ιμπεριαλιστές. Ο ιμπεριαλισμός είναι ένας και δε γίνεται συνομιλητής: είναι πάντα αντίπαλος και μοναδικός δρόμος είναι ο ολομέτωπος αγώνας εναντίον του χωρίς συμβιβασμούς.


Ελένη ΜΑΥΡΟΥΛΗ

Ταμειακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ Κατάρ βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη. Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα τον κάνει να αισθάνεται «σαν στο σπίτι» του, ο καιρός πάντως κάνει ό,τι μπορεί γι' αυτό.

Οταν όμως η Αθήνα φθάνει να έχει θερμοκρασίες ανάλογες του Κατάρ, μόνο ...οι εμίρηδες περνάνε καλά και οι υπόλοιποι ταλαιπωρούνται απίστευτα. Ας είναι καλά οι δημοτικές αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια η πόλη να έχει ελάχιστο πράσινο.

Οσο για τους δυστυχείς οδηγούς διτρόχων, ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Από τη μία να «σκάνε» μέσα στα (υποχρεωτικά) κράνη τους κι από την άλλη η Τροχαία να δίνει ...ρέστα στο μοίρασμα κλήσεων. Βρήκαν εξαιρετική ευκαιρία να γεμίσουν τα ταμεία του Αλογοσκούφη.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ όμως τα ταμεία, σας θυμίζουμε και την αναφορά που έκανε χτες ο πρωθυπουργός. Είπε ότι πρέπει «να αλλάξει η συμπεριφορά των φορολογουμένων» προκειμένου να διορθωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Προφανώς ...τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους εννοούσε. Αυτοί - υποστηρίζει - πρέπει να κάνουν το παν για να αποδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φόρους, παρότι ούτως ή άλλως πληρώνουν το 80% της συνολικής φορολογίας.

Γιατί εκείνοι που θα έπρεπε να πληρώσουν δεν ...το συζητάνε καν να αλλάξουν συμπεριφορά. Εχουν μάθει να βγάζουν τεράστια κέρδη και όχι απλά να μην πληρώνουν φόρους, αλλά να ...παίρνουν φοροαπαλλαγές για τη «χάρη» που μας έκαναν να είναι ιδιοκτήτες εταιρειών ή τραπεζών.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ, η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρά μέτρα για τον περιορισμό της αστυνομικής βίας. Οπως είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος, έχουν μοιραστεί - λέει - στα αστυνομικά όργανα ...φυλλάδια στα οποία αναφέρονται εκτενώς τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Να υποθέσουμε ότι τα ΜΑΤ, που χτυπάνε βάναυσα διαδηλωτές και απεργούς, απλά δεν ...πήραν τα φυλλάδια ή τυχαίνει να μην ξέρουν ανάγνωση;

Του φουσκωτού αέρα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Αντιγράφουμε κατά λέξη από την τοπική εφημερίδα της Βέροιας «Ημερησία» (15-6-07):

«Ζητάμε συγνώμη από τους ακροατές μας για τη χθεσινή ματαίωση της συνέντευξης με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αλλά η ευθύνη ανήκει στον ίδιο, γιατί υπερβαίνοντας κάθε ανεκτό όριο εμφανίσθηκε στο Studio μια ώρα μετά (στις 10 αντί 9) από εκείνην που είχε ορισθεί κατ' επιθυμίαν μάλιστα του ιδίου. Οταν δε, αντιδράσαμε στην προσβλητική ασυνέπειά του μας αντέταξε αλαζονικά (ως αστέρας προς ιθαγενείς) ότι έχει καθυστερήσει σε ραδιόφωνα και κανάλια πολύ μεγαλύτερα, όπως το Mega. Υπ' αυτό δε το κλίμα, της δικής μας αντίδρασης στην κραυγαλέα ασυνέπειά του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη. Κατόπιν τούτου ευγενικά του δείξαμε και εμείς την πόρτα, μη ανεχόμενοι την απαξιωτική αλαζονεία του εξ Αθηνών νεοπρόβλητου πολιτικού αστερίσκου. Το φαινόμενο του στησίματος - να το πούμε απλά - οι τοπικοί δημοσιογράφοι το έχουν δοκιμάσει και με άλλους εξ Αθηνών πολιτικούς αστέρες, αλλά όχι σ' αυτό το έξω και πέρα από κάθε ανοχή όριο. Ράδιο Αιχμή».

Ετσι είναι. Τα μπαλόνια με τον φουσκωτό αέρα ανεβαίνουν ψηλά γρήγορα. Μετά σκάνε ή χάνονται...

Τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος...

Απολαυστικό το τελευταίο επεισόδιο του «Παρά Πέντε» που προβλήθηκε προχτές από το ΜΕΓΚΑ, όπως και όλη η σειρά, που ολοκληρώθηκε μετά από δύο χρόνια. Το γέλιο που πρόσφερε στους τηλεθεατές όλο αυτό το διάστημα ήταν άφθονο, όμως προχτές υπήρξε κι ένας παραπάνω λόγος για να... διασκεδάσουμε. Δεν έχει να κάνει με το σίριαλ, αλλά με την εκπομπή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη που ακολούθησε και που ήταν αφιερωμένη στους συντελεστές της σειράς. Εκεί, λοιπόν είδαμε δύο πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Βουλγαράκη και την Αννα Διαμαντοπούλου, υποψήφιους στην Α' Αθήνας να μιλούν για το «Παρά Πέντε» στην κάμερα της «Ανατροπής». Μάλιστα, αμφότεροι δήλωναν με στόμφο - για να μην ξεχνιέται η εκλογική πελατεία - ότι είναι βουλευτές στην Α' Αθήνας. Το γέλιο ξέρετε γιατί το ρίξαμε; Γιατί στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, συμμετείχε σε έναν μικρό ρόλο δημοσιογράφου η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία... τυγχάνει και εκείνη να πολιτεύεται στην Α' Αθήνας. Λέτε να είχε δει ο παρουσιαστής το τελευταίο επεισόδιο εγκαίρως και να σκέφτηκε να μη λείπει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Ιιιιιιιιι, που θα 'λεγε και η Ζουμπουλία...

Τόση ανάγκη;;

Το ίδρυμα Α.Β. Μπότση βράβευσαν το γνωστό αρθρογράφο από το «Βήμα» και «αστέρα» από το «Mega» για «τη διεισδυτική και μαχητική αρθρογραφία του, που διαπερνά κομματικές γραμμές και υπερβαίνει πολιτικά στερεότυπα».

Τόση πολλή ανάγκη είχε η αστική τάξη να οχυρώσει το λόγο της; Τόση απελπισία; «Ο βασιλιάς είναι γυμνός», φώναξε εκείνος ο πιτσιρικάς του Αντερσεν και έσκασαν όλοι στα γέλια...

Από την πόλη έρχομαι...

Δ. Παπαδημούλης σε ραδιοσταθμό:

«Η κ. Παπαρήγα υπηρετεί τη δεξιά πολιτική και το κατεστημένο, βαθαίνοντας την εμφύλια διαίρεση και τον πόλεμο εναντίον του ΣΥΝ».

Δηλαδή ό,τι θέλω λέω, όπως θέλω καταλήγω και ενώ «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...» εκείνο το «εμφύλια», πού κολλάει;;;

Ας περάσει κι από την Ομόνοια

Τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων (Λυκαβηττού 9) και το Πολυιατρείο της Αθήνας PRAKSIS (Παιωνίου 5 και Αχαρνών) θα επισκεφθεί σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα των Προσφύγων.

Αν θέλει ο υφυπουργός να διαπιστώσει πώς γίνονται τα βασανιστήρια, δεν έχει παρά να περάσει απ' το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Κι αν η κυβέρνηση θέλει, πραγματικά, να δείξει την ευαισθησία της για τους βασανισμένους, τους ταλαιπωρημένους και τους ξεριζωμένους απ' τον τόπο τους μετανάστες, δεν έχει παρά να αναπτύξει ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών και όχι να εκχωρεί αυτή την υποχρέωση του κράτους σε ΜΚΟ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο χέρι μας είναι

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας να δουν τις εκλογές ως μια ευκαιρία να αφαιρεθεί δύναμη από το δικομματισμό και να προστεθεί στο ΚΚΕ. Τότε μόνο η ψήφος καταδίκης της πολιτικής του δικομματισμού θα είναι αποτελεσματική γιατί θα ενισχύσει τη μοναδική σήμερα πραγματικά διαφορετική εναλλακτική πολιτική πρόταση, που καταθέτει στον ελληνικό λαό το ΚΚΕ. Πρόταση ολοκληρωμένη, εφικτή γιατί απαντά στα λαϊκά συμφέροντα και υλοποιήσιμη στο βαθμό που γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού. Θα αποτελέσει την έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας του ΚΚΕ να ανέβει η αποτελεσματικότητα των αγώνων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, να διαλυθούν αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούνται γύρω από τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων οι οποίες να ικανοποιούν όλους, το κεφάλαιο και το λαό, την εργοδοσία και τους εργαζόμενους. Είναι, άλλωστε, κατανοητό από όλους ότι μεγαλύτερα θα ήταν τα εμπόδια που θα συναντούσαν στο πέρασμά τους οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις αν το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι βήμα στην κατεύθυνση αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων, το βήμα που θα φέρει το λαό σε καλύτερες θέσεις στην ασυμφιλίωτη πάλη του με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα μεταφραστεί την επόμενη μέρα των εκλογών σε ενίσχυση της προσπάθειας για ενότητα στη δράση των εργαζομένων, θα δώσει ώθηση στην απαραίτητη σήμερα συμμαχία τους με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά στη βάση των κοινών συμφερόντων τους και του κοινού τους αντιπάλου, θα ανοίξει αυτό το δρόμο για τη χειραφέτηση από την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο. Αλλωστε, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αναδεικνύει ως γραμμή συσπείρωσης την ανάγκη της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης. Κάθε άλλη αντίθεση, όπως μεγάλα - μικρά κόμματα, νεοφιλελεύθερη - σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, αφοπλίζει και ενσωματώνει.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να εμπιστευτεί στο ΚΚΕ την ψήφο του με τη βεβαιότητα ότι δε θα την καταθέσει στη δικομματική εναλλαγή, ούτε θα διεκδικήσει στο όνομά της συμμετοχή στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής. Απεναντίας, για το ΚΚΕ η λαϊκή ψήφος ήταν και θα είναι εντολή για συνεπή αγώνα, αντίσταση, διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Γιατί οι στόχοι πάλης που θέτει σήμερα οικοδομούνται στη βάση της ασυμφιλίωτης αντίθεσης και των αντιδιαμετρικών συμφερόντων ανάμεσα στην πλουτοκρατία και το λαό. Ανάμεσα σε ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και το λαό.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική χρήσιμη ψήφος, η μόνη που θα πιάσει τόπο. Γιατί το ΚΚΕ συνδυάζει αρμονικά τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων με την πρόταση εξουσίας που μπορεί να ενώσει το λαό. Και δίχως εναλλακτική πρόταση εξουσίας δεν μπορεί σήμερα το κίνημα να έχει κατακτήσεις, να επιβάλει παραχωρήσεις. Από το βαθμό ισχυροποίησής του θα εξαρτηθεί ο βαθμός δυσκολίας να εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται, η ποσότητα και η ποιότητα των κατακτήσεων τα επόμενα χρόνια, η δρομολόγηση εξελίξεων θετικών για το λαό. Με ενισχυμένο το ΚΚΕ η επομένη των εκλογών θα είναι μια καλύτερη, πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα μέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ