Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10494

ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΤΣΑΛΩΜΕΝΟΙ για την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης

Συνεδρίασε χτες η ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα την πρώτη συζήτηση για τα εκλογικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στις 4 Οκτώβρη 2009

  • Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές οδηγεί στην εναλλαγή κυβέρνησης και όχι στην αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού. Το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ενώ το εργατικό κίνημα δεν έχει περάσει σε αντεπίθεση. Δεν απεικονίζει τις θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στη λαϊκή συνείδηση, απέχει σημαντικά από την απήχηση των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Είναι σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.
  • Το ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή μάχη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ανοδικής πορείας της σοσιαλδημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, επέδειξε αντοχή, κατάφερε να παρεμποδίσει τους σχεδιασμούς να το βγάλουν από την τρίτη θέση, να ασκήσουν ιδεολογική πίεση, να αφαιρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής. Ακόμα πιο έμπειρο και ατσαλωμένο θα στρέψει την κύρια προσοχή του στην οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
  • Είναι σημαντικές οι ευθύνες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που νοθεύουν την τάση ριζοσπαστισμού, δυσκολεύουν τη λαϊκή συσπείρωση σε ριζική εναντίωση με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική τους. Το ΚΚΕ πιστεύει στο λαό, στο εργατικό κίνημα, στη δυναμική της συμμαχίας του με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του κινήματος των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, κανένας εφησυχασμός, ούτε μια μέρα χαμένη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να παρεμποδίσουν, να δυσκολέψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΣΕΛ.  3


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΛΑΝΑΡΑ»
«Λουκέτα» στον Εβρο - απολύσεις στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  23
ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ 2009
Μεγάλη ικανοποίηση ΣΕΒ και μεγαλεμπόρων για τη νίκη ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ