Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11322

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να υπάρξει άμεση κρατική χρηματοδότηση των δήμων

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας

ΣΕΛ.  11

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ προωθεί γοργά η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Τα παιδιά που σπουδάζουν με δυσκολίες σήμερα, οι γονείς τους, άνεργοι και μισοεργαζόμενοι, οι καθηγητές που δεν ξεπουλιούνται στις επιχειρήσεις, να δώσουν απάντηση αγώνα και ρήξης. Να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου, στην παλιά και στη νέα της εκδοχή

Η κατάθεση από τη συγκυβέρνηση νομοσχεδίου που αφορά σε μικροαλλαγές στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, δείχνει την αγωνία της να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η εφαρμογή του νόμου πλαισίου, που ολοκληρώνει την εικόνα του «Πανεπιστημίου ΑΕ». Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο Παιδείας, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, αναγκάζεται να επιχειρήσει τη διαχείριση των δυσκολιών εφαρμογής του προηγούμενου νόμου, επιδιώκοντας παράλληλα να δημιουργήσει συμμαχίες με μερίδα καθηγητών. Αμεσα θα προχωρήσουν το κλείσιμο σχολών, με κριτήριο τα συμφέροντα και τους στόχους των επιχειρήσεων, και η επιβολή διδάκτρων. Γι' αυτό κατέθεσαν το νομοσχέδιο εν μέσω καλοκαιριού και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Επείγονται να αξιολογήσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των ΑΕΙ.


ΣΕΛ.  14   -   15

MotionTeam

Πάνω από 25 εκατ. οι άνεργοι στην ΕΕ

Τα 25,112 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι στην «Ευρώπη των 27» τον Ιούνη του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ. Μέσα σε ένα χρόνο οι άνεργοι στην «Ευρώπη των 27» αυξήθηκαν κατά 2,165 εκατομμύρια άτομα και κατά 2,024 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.


ΣΕΛ.  28

Επικίνδυνοι για το λαό

Η προχτεσινή δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης συζητούν όχι «μέτρα» αλλά σχέδιο στρατηγικής εξόδου από την κρίση επιβεβαιώνει ότι ψάχνουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο για την επιβολή μόνιμων και σταθερών αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων σωτηρίας του κεφαλαίου από την καταστροφική δύναμη της οικονομικής κρίσης καταστρέφοντας μόνιμα την εργατική τάξη, και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο, καταστροφή για το λαό. Αυτό είναι το αντικείμενο της νέας συνάντησης σήμερα το απόγευμα των τριών πολιτικών αρχηγών. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν δεν είναι προσωρινά. Αφορούν και τη μετά κρίση περίοδο και είναι κοροϊδία ότι θα αποτρέψουν την ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου η οποία προϋποθέτει την αύξηση της δυστυχίας του λαού. Γι' αυτό και απαιτείται ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να επιβάλουν αλλαγή πορείας της κοινωνίας. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση.



Ενταση ανησυχιών από το βάθεμα της κρίσης

ΣΕΛ.  6
Ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - ΟΠΑΠ

ΣΕΛ.  7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Τσεκούρι στις εφημερίες γιατρών

ΣΕΛ.  13
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Να μην εφαρμοστεί η σύμβαση σφαγής των μισθών

ΣΕΛ.  10
Σε εταιρεία σεκιούριτι η φύλαξη της Βουλής!

ΣΕΛ.  16
ΟΣΝΙΕ
Δεν αναγνωρίζει τη σφαγή της σύμβασης

ΣΕΛ.  13
Σχέδιο κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης;

Την πρόβλεψη του δεύτερου μνημονίου για παραπέρα συρρίκνωση και υποβάθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του νέου κατώτερου μισθού μονομερώς από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι από συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ, βάζει μπροστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ