Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11323

EΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση και Εκπαίδευση

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά νομιμοποίηση στο σχέδιο κατάργησης των Συμβάσεων

ΣΕΛ.  10

ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων και δανειακής σύμβασης
  • Αποκτά επικαιρότητα η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων
  • Μόνη διέξοδος για το λαό η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους να υπηρετήσουν πιστά το στρατηγικό στόχο της ΕΕ και του κεφαλαίου στην Ελλάδα για έξοδο από την κρίση σε όφελός του και με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τσακίζοντας το λαό, έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί της «τρικολόρ» συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Ενέκριναν το νέο πακέτο μέτρων των 11,5+3 δισ. ευρώ που εξαθλιώνει το λαό. Καμιά επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση μέσα στην ΕΕ δεν πρόκειται να δώσει λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, να ανακουφίσει την εργατική, τη λαϊκή οικογένεια.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Κινητοποίηση χτες και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Μαζική συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην οδό Πανεπιστημίου και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου τους.


ΣΕΛ.  11

Συνειδητή κοροϊδία

«Αν δεχθούμε υποθετικά ότι όλοι οι εργοδοτικοί φορείς συμφωνούν σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού από τα επίπεδα των 586 στα 701 ευρώ - δηλαδή κατά 19,62% - τότε θα μπορούσε εναλλακτικά αντί αυτής της αύξησης να προσλαμβάνεται ένας ακόμα εργαζόμενος για κάθε 5 που απασχολούνται σήμερα. Στην παρούσα συγκυρία, αυτό θα ήταν σαφώς πολύ πιο αποτελεσματικό. Γιατί "ζούγκλα στην αγορά εργασίας είναι περισσότερο η ανεργία, παρά η μερική ή και η χαμηλότερα αμειβόμενη εργασία"». Αυτά αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Εργασίας, δηλαδή της εργοδοσίας, νομίζοντας πως με ένα χοντρό ψέμα ως προς την αντιμετώπιση της ανεργίας, θα δείξει «φιλεργατικό προφίλ», εκλιπαρώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν προσλήψεις με αντάλλαγμα τη διατήρηση ή και τη μείωση των μισθών. Κοροϊδεύει εργαζόμενους και ανέργους. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με μείωση μισθών. Η μείωση μισθών αυξάνει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι' αυτό ο υπουργός τους λέει να μείνουν μειωμένοι. Αλλο που δε θέλουν. Πολύ περισσότερο που τους λέει ότι αυτός θα νομοθετεί για το ύψος τους. Αλλωστε, τι να τους κάνουν τους περισσότερους εργαζόμενους όταν η παραγωγή είναι και παραμένει μειωμένη λόγω κρίσης; Το βασικό πρόβλημα για τους καπιταλιστές δεν είναι να σώσουν τους εργάτες δίνοντάς τους δουλειά, αλλά το κεφάλαιό τους από τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης. Η μείωση μισθών συμβάλλει σ' αυτό, αντισταθμίζει τη χασούρα κερδών. Ολα τα υπόλοιπα είναι απάτη. Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή. Τώρα οργάνωση, αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση στο «Αττικα» για τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  10
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Πάλη να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑμΕΑ
Σήμερα η σύσκεψη για τα επιδόματα

ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις

ΣΕΛ.  11
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Ενάντια στο στραγγαλισμό των επικουρικών ταμείων

Ανακοίνωση - κάλεσμα κόντρα στις αντιασφαλιστικές συγχωνεύσεις και στο στραγγαλισμό των επικουρικών ταμείων με προσανατολισμό κινητοποίησης το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ