Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10419

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασιστικότητα για τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Οι αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από σειρά αντιδραστικών μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού, προκειμένου να στηριχτεί ακόμα πιο πολύ η κερδοφορία του κεφαλαίου με πρόσχημα την κρίση.


ΣΕΛ.  18
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ E-SHOP
Εργάτες - λάστιχο στις εργοδοτικές αξιώσεις

Ακόμα και σε άμεση ενημέρωση για κάθε μεταβολή της προσωπικής τους κατάστασης, υποχρεώνει τους εργαζόμενους η εργοδοσία. Ενώ οι εργαζόμενοι υπογράφουν ατομικές συμβάσεις ομηρίας, η εταιρεία δηλώνει αύξηση των κερδών της για το 2009 κατά 35%.


ΣΕΛ.  11

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΟΙ ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ από τις άθλιες συνθήκες στους τόπους δουλειάς

Από 50% έως 80% αναπηρία λόγω επαγγελματικής νόσου το 2008, σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του ΙΚΑ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετσοκόψει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)

Εξι στους δέκα εργαζόμενους με επαγγελματική νόσο καθίστανται ολικώς ή μερικώς ανάπηροι, σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ για το 2008, γεγονός που αποδεικνύει τη γύμνια στην καταγραφή των κινδύνων για την υγεία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, καθώς ομολογεί ευθέως «την έλλειψη πληροφόρησης με τις επαγγελματικές νόσους». Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αποκαλύπτει και την υποκρισία της κυβέρνησης πως «έργο της Επιτροπής Βαρέων ή Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων είναι η εξέταση των αιτημάτων για την ένταξη εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στο καθεστώς Βαρέων ή Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων». Που, χωρίς να έχει καταγράψει τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, σχεδιάζει να προχωρήσει στην καρατόμηση των ΒΑΕ, στο όνομα του περιορισμού του λεγόμενου μισθολογικού κόστους προς όφελος του κεφαλαίου και αδιαφορώντας για την υγεία των εργαζομένων. Η καταγραφή του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφορά τους ασφαλισμένους που εξετάζονται από τις επιτροπές επαγγελματικών νόσων για χορήγηση σύνταξης, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.


ΣΕΛ.  9

18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Γράμμο διδάσκονται και τιμούν τον αγώνα του ΔΣΕ

Στο Γράμμο χτυπάει η καρδιά της ΚΝΕ. Αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ξεκίνησε από χτες το βράδυ στο Νεστόριο Καστοριάς και κορυφώνεται αύριο στη Λυκόραχη, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις εκδηλώσεις του Διημέρου σήμερα και αύριο θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  17

Επικίνδυνος στόχος

Ορυμαγδός από τα αστικά ΜΜΕ για τη συμμορία του υποκόσμου της σάπιας κοινωνίας τους. Εξαφανισμένα τα εργατικά, τα λαϊκά προβλήματα, που οξύνονται από την κρίση και την επιθετικότητα της πολιτικής του κεφαλαίου, όπως η αντεργατική πολιτική της βαριάς φορολογίας, της παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, του διαχωρισμού της σύνταξης από την υγεία στο ΙΚΑ, για να εμπορευματοποιηθούν πλήρως και τα δύο, της καρατόμησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κλπ. Αυτά δρομολογούν η ΕΕ και η κυβέρνηση με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ. Και από δίπλα το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Καλλιεργούν μαζική ψυχολογία πως το σάπιο σύστημα ξεσαπίζει. Τα αστικά κόμματα καθαρίζουν από τα λαδώματα των πολιτικών τους από τα μονοπώλια, οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί καθαρίζουν την κοινωνία από τη μαφία την μπλεγμένη και μαζί τους. Η εκμεταλλευτική κοινωνία γίνεται «αγγελικά πλασμένη». Με την καρμανιόλα της ΕΛ.ΑΣ. και της ΚΥΠ στα κεφάλια του λαού και το αστικό πολιτικό σύστημα να φαίνεται καθαρό από τη διαπλοκή με τα μονοπώλια. Αυτό θα ολοκληρωθεί με τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ έγραφε χτες το «Βήμα». Αυτόν τον εκβιαστικό μονόδρομο θέλουν να περάσουν στις λαϊκές συνειδήσεις για να τις υποτάξουν στη βαρβαρότητα. Ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία, για τη χειραγώγηση του λαού και τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος.



ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες του λαού

ΣΕΛ.  23
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «CLUB MED»
Απολύει καμαριέρες για να τις ξαναπροσλάβει ... ως καθαρίστριες

ΣΕΛ.  8
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Πολιτική με «ξένα κόλλυβα»

ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ