Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας για την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης
Από την προηγούμενη κινητοποίηση στην Αθήνα |
Την απόφαση για απεργία και συγκέντρωση πήρε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας σε συνεργασία με επιχειρησιακά σωματεία. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων (κλαδικό, επιχειρησιακή επιτροπή νέων) καταδικάζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, «που μακριά από όσους βασανίζονται στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, γιατί τέτοια έχουν καταντήσει οι χώροι δουλιάς, συμβάλλει στη χειροτέρευση της ζωής μας, αφού συμφωνεί και υπογράφει τα ψίχουλα των αυξήσεων και τη συνέχιση της ανασφαλούς εργασίας». Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να συμβάλουν με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στην αλλαγή της κατάστασης.
Η διάθεση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για αγώνα, η συσπείρωσή τους γύρω από το κλαδικό σωματείο, άρχισε να γίνεται επικίνδυνη για τα κέρδη των αφεντικών. Αυτή η συσπείρωση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και για τους υπηρέτες των ξενοδόχων, τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Τους έπιασε πανικός από τη μέρα που οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου μπήκαν μπροστά και άρχισαν να οργανώνουν τον αγώνα. Από τη μέρα που τα αιτήματα που προβάλλουν άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στη συνείδηση του εργαζόμενου.
Γι' αυτό η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας υπονόμευσε την τελευταία κινητοποίηση. Γι' αυτό αποφάσισε να αποδεχτεί τις απαράδεκτες προτάσεις που έκανε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και να κλείσει τις συμβάσεις! Οι προτάσεις αυτές προβλέπουν το «γενναίο» ποσό αύξησης των 1,36 ευρώ μεικτά την ημέρα για το 2004! Πρότεινε, επίσης, για τον Αύγουστο 1,5 ευρώ για κάθε ώρα απασχόλησης και μέχρι 166 ώρες το ανώτερο (249 ευρώ) ως επίδομα Ολυμπιακών Αγώνων και μόνο για τις ειδικότητες που καλύπτει η Ομοσπονδία, αφήνοντας απ' έξω τους ηλεκτρολόγους, οδηγούς, υπάλληλους γραφείου, λογιστές, κλπ!