Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ
Κατάρριψη UAV από το Ισραήλ

ΜΟΣΧΑ.--

Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ ανακοίνωσε χτες ότι αναχαιτίστηκε επιτυχώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που πλησίαζε τον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενο από τη Συρία. Το περιστατικό έγινε στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, το UAV ήταν συριακό και για την κατάρριψή του εκτοξεύτηκε πύραυλος «Patriot». Αντίστοιχο επεισόδιο είχε σημειωθεί και στα τέλη Ιούνη.

Στο μεταξύ, το ρωσικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι αναμένεται νέα κλιμάκωση των διπλωματικών επαφών για τη Συρία, αφού ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιχαήλ Μπογκντάνοφ συζήτησε με τον πρέσβη της Συρίας στη Μόσχα Ριγιάντ Χαντάντ την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του «σχήματος της Αστάνα» (που στήθηκε με Ρωσία - Τουρκία - Ιράν), που αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιούλη στο Σότσι της Ρωσίας.

Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό η Ρωσία εντατικοποιεί διαβουλεύσεις με δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, ειδικά για την κατάσταση στη νότια Συρία, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ προελαύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ