Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΣΟ - FISE
Παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης στους εργάτες γης στη Ν. Μανωλάδα

Σε μια ακόμα κίνηση έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης στους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (FISE) παρέδωσε την περασμένη Κυριακή τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Είχε προηγηθεί, στις 10 Ιούνη, η επίσκεψη στη Νέα Μανωλάδα από αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ στην περιοχή, μαζί με συνδικαλιστές από τοπικά Σωματεία, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό των μεταναστών εργατών γης.

Στη συνέχεια, συνδικάτα προχώρησαν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν κατά την προχτεσινή νέα επίσκεψη στην περιοχή.

Στην περιοδεία της αντιπροσωπείας στο νέο καταυλισμό και στη συνάντηση που είχε με δεκάδες μετανάστες εργάτες γης, ο Βασίλης Σταμούλης, υπεύθυνος της Γραμματείας Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργατών γης στη Μανωλάδα. Ταυτόχρονα, κάλεσε Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το γεγονός ότι οι εργάτες γης δεν είναι μόνοι τους, τόνισε στην παρέμβασή της η Αναστασία Παναγιωτάρα, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, απευθύνοντας και αυτή κάλεσμα οργάνωσης στα Σωματεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ